Zexe Restaurant romanesc - Bucuresti
- RASOL DE BERBECUT CU GARNITURA DE PIURE PRAJIT56 LEI
Copt indelung cu mirodenii proaspete si cu sos brun, dres din tava in care a zacut opt ore la foc molcom.
300/200gr - TOCANITA DE VITEL40 LEI
Tocanita razaseasca din carne de vitel ,adaptare fericita a unei retete culese si publicata de Radu Anton Roman.
200/100gr - FALCUTE DE VITEL IN SOS DE VIN58 LEI
Nu le-am gasit pe la noi decat crude, le-am fiert vreo zece ore si le-am innobilat cu un sos creat tot de Amalia. Si langa acestea am asezat un piure prajit cu ceapa.
200/170gr - PULPA DE RATA CONFIAT44 LEI
Cu garnitura de varza si ardei iute, buna de te ascunzi ca sa o mananci singur.
180/200gr - FICAT DE RATA INDOPATA (SAU FOIE GRAS) 68 LEI
Pus la foc iute si servit cu o garnitura de gutui glasate.
200/180gr - SARMALUTE DIN CARNE DE PORC MISTRET IN FOI DE VARZA 48 LEI
Sarmalute potrivite cu grija si mirodenii, in foaie de varza murata, coapte indelung la foc mic in cuptor. (reteta originala de la Hanu’Ancutei)
200/150gr - SARMALE DIN PIEPT DE GASCA IN FOI DE VITA 48 LEI
Delicatesa absoluta a bucatariei interbelice, demna de a reintra in atentia dumneavoastra.
200/50gr - CEAFA DE MANGALITA CU IAHNIE DE FASOLE 54 LEI
Mancare dietetica, ca porcul asta n-are colesterol si nici fasolea n-are zahar
120/300gr - COADA DE VITA SI COTLET DE VITA LA CUPTOR CU PRUNE SI VISINE CONFIATE CU GARNITURA DE PIURE DE TELINA CU TRUFE NEGRE 56 LEI
Reteta din epoca brancoveneasca
350/150gr - TOCANITA DE GALBIORI 38 LEI
Reteta munteneasca cu ciuperci nobile
300/150gr - PULPA DE BIBILICA SI PIPOTE CONFIATE DE RATA, CU GARNITURA DE VARZA ROSIE CU MAR VERDE SI PIEPT DE PORC CRUT AFUMAT 58 LEI
Amalgam de savoare
180/40/150 gr