Zexe Restaurant romanesc - Bucuresti
- CIORBA DE BURTA (SCHEMBEA) 24 LEI
Adusa de turci si adaptata la placerea romanului prin adaosurile creatoare de smantana si galbenus, zarzavat si otet, ciorba de burta ce a trezit din mahmureala generatii de-a randul, este acum piesa de rezistenta in patrimoniul culinar national.
400gr - CIORBA DE IED 28 LEI
Cu smantana si tarhon, dupa o reteta ardeleneasca uitata.
70/300gr - CIORBA DE PERISOARE 20 LEI
Din carne tocata fin si fiarta scurt in bors de tarate.
100/300gr - CIORBA DE POTROACE (DIN PUI DE CURTE) 22 LEI
Se ia un pui de tara, se fierbe cu zarzavaturi, se acreste la limita suportabilului rezultand astfel o zeama ce scoate bautura din cheflii si untul din bucatari.
100/300gr - SUPA CLARA DE RATA CU GALUSTE SI FOIE GRAS 26 LEI
Adusa de nobilii maghiari din Imperiu si impamantenita pe intreg teritoriul Transilvaniei. Greu de gasit pe listele restaurantelor, datorita procesului de fabricatie extrem de complex.
80/300gr - BORS BUCOVINEAN CU CIUPERCI 20 LEI
Pentru ca mai sunt si musterii fara dezlegare la carne, ce nu vrem sa plece nemancati!
80/300gr