Ecomed Clinic, Bucuresti - Clinica de recuperare medicala

23. Articole medicale

Maladia Scheuermann
Maladia Scheuermann - este o patologie ce apare in cursul dezvoltarii (“de crestere”) ce se manifesta prin hipercifoza dorsala / dorso-lombara, inconstant durere asociate si determinate de modificari la nivelul corpurilor si spatiilor vertebrale (osteocondroza nucleilor secundari de osificare de la nivelul corpurilor vertebrale), evidentiabile radiologic. Incidenta: in general intre 13-16 ani, mai frecvent la sexul masculin;  asocierea cu alte tulburari de statica a c..
Homeopatia Cum si De Ce?
Intrucat exista o multime de întrebări pe care pacientii şi le pun cand  apeleze la un medic homeopat sau pe parcursul tratamentului, ne-am gandit sa venim in intampinare cu cateva dintre cele mai frecvente. Cum se administrează remediile homeopate? Remediile se iau aşa cum indică medicul, fie granulele ca atare, fie dizolvate în apă într-o anumită cantitate şi la anumite intervale de timp, direct pe limbă sau sub limbă, la distanţă de masă (cel puţin ..
Drenajul Limfatic
Circulatia limfatica Limfa este formata din lichidul interstitial, care este colectat de capilarele limfatice din tesuturi prin contractia muschilor netezi ai peretelui vascular, trecand prin statii intermediare – ganglionii limfatici unde, dupa ce a fost filtrata,  este evacuata si directionata spre inima.  Limfa este colectata in canalul toracic si marea vena limfatica,ulterior fiind deversata in sange, la nivelul venelor situate la baza gatului. Limfa dreneaza me..
Banda Kinesiologica
Banda Kinesiologica este un dispozitiv medical folosit in tratarea sau prevenirea majoritatii afectiunilor musculare, articulare sau limfatice. Banda Kinesiologica se mai numeste si Kinesio Tape, in functie de marca sub care este produsa. Bandajul kinesiologic este o practica inovativa, deosebit de eficienta, ce are ca efect imbunatatirea circulatiei si refacerea ligamentelor si/sau a muschilor lezati. Rezultatele  nu pot fi obtinute decat cu o tehnica de aplicare corecta. Aceasta ..
Tendinita calcificanta a umarului
Tendinita calcificanta apare atunci cand exista o acumulare de calciu pe tendoanele muschilor care formeaza coafa rotatorie a umarului. Depozitele sunt de obicei mici si albicioase, dar in timp se intaresc luand aspectul de os. Prezenta lor declanseaza o reactie chimica care duce la inflamare si durere. Cauza tendinitei calcificante nu este inteleasa pe deplin, si nici de ce acest lucru se intampla doar in coafa rotatorie.Se presupune ca varsta, zona prost vascularizata si efortul ar av..
Magnetoterapia
Este bine cunoscut efectul favorabil al magnetotergapiei, procedeu natural si nedureros, asupra unor afectiuni precum: boli reumatice degenerative si inflamatorii (coxartroze, gonartroze, epicondilite, tendinite, etc), leziuni traumatice (contuzii, entorse, luxatii, leziuni musculare), recuperare postoperatorie (hernii de disc, fracturi operate) si afectiuni neurologice (nevralgii, pareze). Beneficiul terapeutic se datoreaza in principal prin imbunatatirea utilizarii oxigenului de catre ..
Fibromialgia
Fibromialgia este o suferinta ce se caracterizeaza prin existenta unor zone sensibile, deseori simetrice, localizate in partile moi ale aparatului locomotor (de cele mai multe ori la distanta de articulatii), la subiectii stresati, la care nu se constata o boala reumatica evidenta care sa le poate explica. Prin polimorfismul sau clinic, simptomatologia nespecifica si incidenta tot mai ridicata, aceasta creaza probleme de diagnostic diferential tot mai complexe in cadrul afectiunilor reum..
Acupunctura intrebari - rapsunsuri
Care sunt principiile acupuncturii?  Medicina chineza considera ca bolile nu sunt decat expresia unor dezechilibre energetice prin care trece, din cand in cand, organismul. Acupunctura isi propune sa restabileasca acest echilibru perturbat si astfel sa redea armonia intregului corp. Acest lucru se realiza prin plasarea unor ace foarte subtiri, la diverse profunzimi, de-a lungul unor linii energetice numite meridiane.  Acupunctura poate ameliora durerile si prin stimularea elib..
Abordare homeopatica
Abordare homeopatica in patologia bolilor reumatismale Tratamentul homeopatic la pacientii care sufera de reumatism este in principiu acelasi cu tipul de tratamente utilizate in orice boala: din punct de vedere homeopatic, nu exista de fapt boli, ci bolnavi, astfel incat trebuie sa ne ghidam dupa principiul similitudinii cu ansamblul de simptome observate la pacientul privit ca un intreg.  In practica, trebuie sa ne axam si pe simptomele locale, daca acestea trec in prim plan, fiin..
Miasma Cancerinica
Conceptia homeopatica asupra bolilor cronice este capitolul cel mai greu de explicat medicilor de formatie oficiala, mai ales ca si nomenclatura originala este desueta (termenul de miasme). Dar, pe masura ce este aprofundata, ea trezeste convingerea ca autorul ei a avut o intuitie geniala, ce depasea cu mult atat cunostintele din vremea sa, cat si pe cele din timpurile noastre.  Aceasta teorie poate fi sintetizata prin raspunsul la intrebarea: ce provoaca aparitia bolilor cronice? ..
Terapia prin unde de Soc
O metoda noua  in tratarea afectiunilor cronice ale sistemului musculo-ligamentar este reprezentata de aplicarea undei de soc. Shockwave este o undă acustică ce transferă energie de frecvenţă înaltă către zona dureroasă (ţesut cu afectiuni subacute sau  cronice) stimulând vindecarea, regenerarea şi procesele reconstructive.Unda de soc este o unda de presiune cu energie mare generata in afara organismului si focalizata intr-un anume punct in interiorul ac..
Periatrita scapulo-humerala
Periartrita scapulo-humerala este cauzata de un proces de uzura la nivelul structurilor moi ale articulatiei umarului (ligamente, capsula, tendoane, burse, muschi), proces agravat sau accelerat de traumatisme, microtraumatisme, expunere la frig,activitati profesionale  care solicita intens articulatia (tamplari, pictori, sudori), imobilizare prelungita la acest nivel, tulburari circulatorii ce induc ischemie a structurilor mai sus-amintite. Exista mai multe forme clinice ale aceste..
Osteoporoza
Osteoporoza este ’o boala scheletica ce se caracterizeaza printr-o  masa osoasa scazuta si prin deteriorarea arhitecturii tesutului  osos, avand drept consecinte cresterea fragilitatii osoase si susceptibilitatea la facturi’. Osteoporoza este determinata fie de cresterea resorbtiei osoase, fie de scaderea ratei de formare a osului (tesutul osos este intr-un permanent proces de remodelare, intre activitatea litica si cea de sinteza existand un  echilibru dinami..
Hernia de disc lombara
Veche  ’de cand lumea’ , iar azi intalnita intr-un procentaj  de 70-80% din populatia, de la varste tinere pana la persoane in jur de 60 ani, hernia de disc reprezinta una dintre afectiunile cu incapacitate de munca ridicata.  Hernia de disc lombara reprezinta prolapsul/hernierea discului intervertebral ce va genera un conflict intre acesta si structutile nervoase din canalul vertebral (conflict disco-radicular). Discul intervertebral reprezinta ’o desa..
Gonartroza
Gonartroza este boala artrozica (reumatism degenerativ) localizata la nivelul genunchiului, in etiopatogenia careia sunt implicate mai multe teorii: mecanica(prin exces de presiune pe un cartilaj normal), tisulara(afectiuni ale cartilajului,deficit calitativ/cantitativ a lichidului sinovial,exces de enzime proteolitice),a asocierii factorilor mecanici nocivi ce actioneaza pe un cartilaj alterat biochimic. Boala afecteaza cu predilectie femeile,mai ales dupa 50-60 ani si care prezinta ex..