Psihoutil, Cabinet consiliere psihologica, psihoterapie Bucuresti

Psihoterapie

Anxietatea – maladia îngrijorării
Anxietatea este reprezentată de o teamă intensă în absenţa unui pericol real, care ne crează un considerabil disconfort cotidian.   Frica este normală doar atunci când ne confruntăm cu situaţii seriose, în mod real riscante, deoarece aceasta apare într-un moment potrivit şi ne declanşează reacţia de tip ,,luptă sau fugi”. Reacţie sănătoasă, care ne ajută să ne să ne mobilizăm forţele şi să facem tot posibilul să ne salvăm în cazu..
Tulburarea de panică
Tulburarea de panică este o problemă de tip anxios în care persoana are episoade de frică sau anxietate foarte intense care apar brusc şi neaşteptat. Aceste episoade, numite atacuri de panică, pot dura de la 5 minute până la câteva zeci de minute, pot să apară din când în când sau frecvent. De multe ori cauza sau elementul declanşator al acestor atacuri este necunoscut.        Atacul de panică se exprimă prin următoa..
Fobie
Fobia specifică este o tulburare de tip anxios manifestată printr-o frică excesivă şi nejustificată în prezenţa sau doar la gândul întâlnirii cu un stimul fobic (de ex. şarpe, avion, furtună, lift etc.)        O persoană poate fi diagnosticată cu fobie specifică dacă manifestă  următoarele simptome: Frică intensă şi persistentă faţă de prezenţa sau anticiparea stimulilor fobici (de ex. câine, injecţie, zb..
Tulburarea obsesiv-compulsivă
Tulburarea obsesiv-compulsivă este o tulburare de tip anxios caracterizată prin  gânduri deranjante şi neplăcute cu caracter obsesiv şi acţiuni ritualice sau compulsive pentru contracararea anxietăţi produsă de acestea. Obsesiile sunt idei, imagini, impulsuri persistente, simţite de către persoană ca având  un caracter intruziv şi inadecvat. Cele mai des întâlnite manifestări obsesive sunt: Obsesiile de contaminare (ex .obsesia că se va infec..
Depresia – maladia tristeţii
Depresia este o problemă mentală şi afectivă  foarte răspândită în zilele noastre, atât la femei cât şi la bărbaţi. Depresia se manifestă destul de diferit de la persoană la persoană şi gravitatea ei poate consta în câteva simptome, cum ar fi: tristeţe, scăderea apetitului alimentar (sau creşterea acestuia), lipsa energie sau agitaţie, iritabilitate. Formele mai grave ale depresiei prezintă o durată mai mare de timp şi se manifestă pr..