Zexe Restaurant romanesc - Bucuresti

Desert
  • TAKE IONESCU25 LEI

    Pe vremuri, evenimentele politice marcante erau omagiate în diverse moduri. Un astfel de eveniment se petrece în anul 1908 când Take Ionescu creeaza Partidul Conservator Democrat, desprinzându-se din Partidul Conservator al lui PP Carp.. Pentru a sarbatori aceasta initiativa, membrii partidului nou înfiintat comanda laboratoarelor de cofetarie Grand Hotel du Boulevard, prajitura ce avea sa poarte numele de „Take Ionescu”, initiatorul proiectului. Contine crema de fistic, crema de ciocolata si blat de migdale si cacao.

    120gr
  • CARMEN SYLVA 25 LEI

    Când Regina Elisabeta a României a împlinit 50 de ani (29 decembrie 1893 ) Carol I – altfel mai curând cazon în materie de fineturi gastronomice – a cerut bucatarilor sa pregateasca un desert special. Apare astfel prajitura Carmen Sylva cu ciocolata si cafea. Noi i-am adaugar alune de padure, Amaretto si brau inspirat din portul romanesc

    120gr
  • GEORGE ENESCU 25 LEI

    Un desert special creat de catre cofetarii Casei Capsa în onoarea marelui compozitor român. Cu aceeasi baza ca si Joffre, dar putin mai îndrazneata prin blatul dens de cacao bine însiropat cu Grand Marnier si aiciditatea bucatilor de portocala confiata , prajitura George Enescu este un desert-rasfat pentru iubitorii de ciocolata negra.

    120gr
  • LE PETIT-ANTOINE 28 LEI

    Creat în anul 2008, Le Petit-Antoine a devenit foarte repede best-sellerul lui Stephan Glacier (campion mondial în 2006 Phoenix-Statele Unite). Numit de critici “opera de arta în miniatura” acest desert îmbina perfect fondantul blatului de cacao, crocantul praline-ului din alune de padure, lejeritatea mousee-ului de Gianduja si finetea glasajului din ciocolata cu lapte.

    120gr
  • FORET-NOIRE 26 LEI

    Inventata în Germania secolului al XX-lea de catre Josef Keller, prajitura înregistrata în 2003 de autoritatile germane pentru a-i proteja componenta contine la baza ”visine, frisca, unt sau o combinatie între cele doua, un blat de cacao îmbibat cu Kirch, toate îmbracate în frisca sau unt si decorate cu bucati de ciocolata”. La noi o gasiti cum ar spune francezul ”revisité” si adaptata gustului românesc: mousse de ciocolata neagra Caraibe 66% pus în valoare de un coulis de visine cu alcool, crema lejera de vanilie de Madagascar si blat pufos de cacao.

    120gr
  • STRACCIATELLA 25 LEI

    Nou aparuta in meniul nostrum, Stracciatella este inspirata de inghetata cu acelasi nume . Insertie din crema de ciocolata alba, in care am adaugat bucati crocante de ciocolata neagra, mousse de ciocolata si crema de whisky.

    130gr
  • ROCHER 25 LEI

    Special creata pentru iubitorii de ciocolata, Rocher imbina perfect crema de mascarpone cu pralina de alune de padure, bucatile crocante de croustillant si glasajul din ciocolata neagra. MINUNATA!

    120gr
  • JARDIN D’EDEN 28 LEI

    Am creat pentru meniul nostru o varianta personala a Gradinii Edenului, prajitura conceputa la “Maison Vergne” : mousse alb din ciocolata Ivoire, vanilie de Madagascar si fructe proaspete. Am ales blatul Dacquoise, un blat usor din bezea si alune de padure, specific zonei de sud-est a Frantei.

    130gr
  • TROIS CHOCOLATS  26 LEI

    Un desert format din trei feluri de mousse de ciocolata : Caraibe 66% creata dintr-un mix de boabe culese de pe mici plantatii aflate pe tarmul Marii Caraibelor, Guanaja 41% al carui gust puternic de ciocolata este calmat de notele subtile de lapte si Ivoire, ciocolata alba nu foarte dulce, cu aroma delicata de vanilie, toate asezate în straturi orizontale pe un blat pufos de cacao.

    120gr
  • TARTA DE LAMANIE SI GHIMBIR 25 LEI

    Blat dulce fondant umplut cu un compotee de mango, crema fina de lamaie combinata indraznet cu ghimbir proaspat.

    120gr
  • MEDOVIK 26 LEI

    Blaturi din miere, crema de caramel si smantana . Perfectiunea intr-o prajitura.

    120gr
  • PRAJITURA FARA ZAHAR( DOAR PE COMANDA)25 LEI

    Indulcita cu stevia si maltitol, contine ciocolata, lime si busuioc

    110gr
  • INGHETATA 6 LEI

    Inghetata noastra este facuta in mod artizanal, cu vanilie (nu esenta!), ciocolata ,  fructe (nu pasta)  sau piureuri fara zahar adaugat.

    Sortimente : ciocolata si brownie, vanilie de Madagascar, capsuni, Mojito, mango si fructul pasiunii, coliva, fistic iranian, cocos, pralina, banana.

    50 gr