Badita & Pop - Societate Civila de Avocatura Bucuresti

Mediere

Ce este Medierea
Medierea - metoda de solutionare alternative a litigiilor. Solutionarea alternative a litigiilor (ADR - Alternative Dispute Resolution) reprezinta un ansamblu de mecanisme extrajudiciare care permit rezolvarea conflictelor aparute intre parti, in afara salii de judecata, notiune aparuta ca o reactie la neajunsurile sistemului clasic de rezolvare a diferendelor prin intermediul instantelor de judecata.   Unul din mecanismele de solutionare alternativa a litigiilor este medierea.  &n..
Avantaje Mediere
Avantajele medierii pentru sistem   In fiecare an, in instantele romanesti se solutioneaza aproximativ 2 milioane de dosare. Cum medierea se poate aplica in orice cauza ce tine de materia civila si doar partial in materie penala, teoretic aproximativ 80% din dosarele aflate pe rolul instantelor ar putea fi solutionate prin mediere. Asadar, pentru cauzele solutionate prin mediere mai inainte de sesizarea instantei se va obtine in timp o scadere a numarului dosarelor aflate pe rolul instan..
Domenii Mediere
Potrivit dispozitiilor din Legea nr.192/2006 modificata prin Legea nr. 370/2009, se poate recurge la mediere: In orice litigiu de natura civila; In orice litigiu de natura comerciala; In litigiile de familie: neintelegerile dintre soti privind continuarea casatoriei, exercitiul drepturilor parintesti, stabilirea domiciliului copiilor, contributia parintilor la intretinerea copiilor, precum si orice alte neintelegeri care apar in raporturile dintre soti cu privire la drepturi de care ei po..
Mediere - serviciile noastre
Avocatii parteneri ai B&P sunt avizati si autorizati ca mediatori de catre Consiliul de Mediere.   B&P ofera servicii de mediere prin Biroul de mediator avizat si autorizat de catre Consiliul de Mediere conform Hotararii nr.1399/25.01.2009, inregistrat in Registrul Formelor de Exercitare a Profesiei la pozitia 511/27.01.2009. ..