Cabinet psihoterapie Sorinel Mocanu
Servicii pentru copii si adolescenti
Cand apelez la psiholog pt copil?
1 Motivele pt care parintii apeleaza la psiholog pt copilul lor sunt la fel de diverse ca si in cazul adultilor. Dar un semnal clar este cel al suferintei copilului: cand aceasta il impiedica sa se mai bucure de lucrurile care fac fericit un copil, iar dv (sau cei din jurul dv la care puteti apela) simtiti ca nu il puteti ajuta chiar daca va doriti din suflet acest lucru, este momentul sa cereti sprijinul unui psiholog. De cele mai multe ori suferinta copilului este una impartasita - mai ales d..
Consultatia psihologica la copii si adolescenti
1. Inainte de-a ajunge la cabinetul psihologic Este bine ca vizita la cabinetul psihologic sa fie comunicata dinainte copilului, cu o minima explicatie adecvata varstei lui si felului in care vorbiti cu el de obicei. In acest fel si el se va putea pregati pt acest eveniment, si nu va avea impresia ca i se ascunde ceva, putand participa in mod activ la desfasurarea sedintei.
De-asemenea, este bine ca la prima intalnire cu psihologul sa participe ambii parinti (in masura in care este posibil - ..
Consilierea psihologica pt.copii si adolelescenti
1. Cand se recomanda consilierea psihologica?Situatiile in care cateva sedinte de consiliere pot fi solutia la problemele copilului si ale dv ca parinte, sunt de regula cele legate de evenimente din viata familiei, care solicita psihic membrii acesteia (nasterea unui nou copil, situatii de adoptie, pierderea unui membru al familiei, situatiile de separare a copilului de unul din parinti, accidente sau evenimente traumatizante, etc).
In alte cazuri, consilierea poate viza probleme ale copiilor..
Psihoterapia pt copii si adolescenti
1,Cand este indicata psihoterapia pt copii? Psihoterapia vizeaza cazurile in care copilul nu mai gaseste mijloacele de-a exprima trairile, dificultatile, agresivitatea, fricile sau sau neputinta, acest impas ducand la simptomele pe care le-ati observat deja, si care v-au ingrijorat pana acum, fie ca e vorba de probleme cu somnul, alimentatia, in relatia cu dv si cei din jur, de dificultati scolare sau de tulburari in comportament (agitatie, ticuri, inhibitie, frici exagerate sau fara un motiv ..