ATP Bucuresti - Centrul de formare profesionala

Curs Barman

Barmanul este persoana care se ocupa de aprovizionarea cu bauturi de diferite sortimente, cu prepararea si servirea lor intr-un local de alimentatie publica (restaurant, bodega, bar, bufet). Face propuneri de aprovizionare a barului cu sortimente de bauturi variate si in cantitati suficiente fata de cerintele consumului, gestioneaza bauturile, utilajul si inventarul de servire. Prepara si serveste bauturile. Prepararea bauturilor, cere din partea barmanului atentie pentru respectarea amestecurilor si a exactitatii cantitatilor prevazute sau solicitate.In activitatea sa, barmanul foloseste diverse materiale: carnetel, creion, moneda divizionara, liste de bauturi, borderou de plati si bonuri de marcaj. Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: frapiere, pahare, sticle, sifoane, platouri, clesti, servete.Rolul unui barman profesionist presupune mai mult decat servirea unei bauturi. El trebuie sa ii asigure clientului o experienta placuta. In plus, un comportament responsabil din partea noastra il va face pe client sa revina. Iata de ce un training dedicat prevenirii consumului excesiv de alcool in cluburi si baruri este un program necesar.

 

Acest curs se adreseaza persoanelor interesate, ca hobby, de lumea barului si a bauturilor, celor care vor sa profeseze intr-o zi aceasta meserie si vor sa acumuleze cunostintele de baza, dar si celor care activeaza deja in domeniu si vor sa invete sau sa isi aduca aminte unele notiuni.Vei invata cate ceva din secretele din spatele tejghelei de bar si vei face "cunostinta" cu diverse bauturi, mai mult sau mai putin celebre, cu povestile si modul lor de preparare.Sigur ca nu trebuie sa crezi ca dupa ce parcurgi lectiile acestui curs te poti considera barman, dar in mod sigur vei avea cateva cunostinte de baza si vei stii "cu ce se mananca" aceasta frumoasa meserie. Astfel vei afla cand si unde au aparut primele baruri si cine a inventat primul cocktail. Cum s-a dezvoltat aceasta industrie in decursul anilor, ce modificari au suferit bauturile, barurile si obiceiurile consumatorilor de la un secol la altul.Orice barman trebuie sa stie cum este structurat un bar si cum se amenajeaza. Instrumentele de bar sunt foarte importante, iar aici le vei gasi pe toate, structurate si detaliate, insotite de poze. Vei invata cum si cand sa folosesti fiecare instrument dintr-un bar intr-un mod cat mai corect.Intr-un bar profesionist vei intalni o gama foarte diversificata de pahare. Este foarte important sa cunosti fiecare tip de pahar si sa stii cand sa il folosesti si cu ce bautura sa il asociezi. Tocmai de aceea vei gasi detaliat fiecare tip de pahar, insotit de poze si explicatii cu privire la intrebuintarea lui. Cunoscand toate tipurile de pahare, vei putea lucra cu usurinta si vei servi cu success bauturile si cocktail-urile in paharele corespunzatoare.Pentru ca la orice cocktail prezentarea este foarte importanta, ti-am pregatit o lista cu fiecare tip de ornamente si decoratiuni. Invata sa folosesti fructele si legumele pentru a decora bauturile in amestec.Nu poti face un cocktail pana nu stii metodele de preparare a acestor bauturi. Din acest motiv ti-am prezentat detaliat toate metodele de preparare a bauturilor. Vei invata ce inseamna fiecare si cum se aplica in cele mai mici detalii. Astfel vei avea cunostintele necesare pentru a prepara orice tip de bautura, indiferent de complexitate ei.O serie de reguli generale de preparare a bauturilor te vor ajuta sa intelegi mai bine aceasta tehnica. Vei afla diverse sfaturi utile ce iti vor fi folositoare in aceasta meserie. Citeste-le si incearca sa le retii pentru ca ele iti vor simplifica activitatea din spatele tejghelei de bar.Exista zeci sau sute de mii de cocktail-uri, nenumarate amestecuri de bauturi, dar fiecare face parte dintr-o categorie. Invata tipurile de cocktail-uri in functie de modul de prepare si tipurile de pahare in care sunt servite. Evita sa faci confuzii cititnd lectia referitoare la tipurile de bauturi.Un barman adevarat trebuie sa cunoasca fiecare bautura din bar. Sa stie ce gust are, cat de tare este si in ce amestecuri trebuie folosita. Pe piata din Romania exista o gama foarte larga de bauturi alcoolice, majoritate provenind din import. Denumirile unora dintre ele sunt destul de complicate si greu de retinut. Vei face cunostinta cu unele bauturi din aceasta categorie. Vei invata ce contin si din ce categorie fac parte.In ultima parte a cursului invatam impreuna povestile celor mai celebre cocktailuri si modul in care se prepara (retetele vor fi insotite de poze pas cu pas, pentru a intelege cat mai usor toate etapele prepararii fiecarui cocktail).Cursul de calificare profesionala sustinut de noi dureaza aproximativ 12 saptamani. În aceasta perioada se pune accent pe dobandirea cunostintelor teoretice si aplicarea lor in practica, aproximativ doua treimi din durata cursului implica partea practica.Spatiul unde  se desfasoara cursurile este dotat cu instrumentele, aparatele si ustensilele unui bar functional dintr-o locatie HoReCa. Lectorii cu vasta experienta ca si barman va vor impartasi amanuntit cunostintele teoretice si practice despre conduita de bar, gestiune, dotarea si pregatirea barului, istoria bauturilor si a cocktail-urilor, mixologie, speed service, barista, sommelier.

 

Cursul de „Barman este acreditat de statul român prin Ministerul Muncii, Familiei ¿i Protec¿iei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii Tineretului si Sportului.Calificarea de barman este recunoscuta in Europa pe viata. Experienta si calitatea lectorilor nostri va asigura dobandirea de cunostinte actualizate pentru meseria de barman. Fiind o diploma de calificare, ea este recunoscuta la locul de munca si implica inclusiv cresterea compensatiei materiale.Sanse mai mari la locul de munca in comparatie cu o alta persoana necalificata.