Mica Elvetie Restaurant
Chef Jakob Hausmann - un Maestru în Arta Culinara - a creat exclusiv pentru pasagerii Blue Air o varietate de sandvisuri delicioase preparate cu accent pe calitatea si prospetimea ingredientelor românesti, care sa va satisfaca papilele gustative si sa va încânte simturile. Pâinea este densa, cu o aroma aparte si este facuta numai din ingrediente naturale, cu un continut mare de secara.
Inconfundabilul Salam de Sibiu, într-un sandwich gustos si consistent, completat de gustul de castravete murat, rosii cherry si ceapa marinata.
Un sandwich pentru pofticiosi. Cu jambon de porc potrivit pe o felie de pâine bine data cu unt, alaturi de castraveti murati, ceapa marinata si rosii cherry.
Gustoasa sunca afumata din Carpati, castraveciori murati si rosii cherry, puse la un loc cu maiestrie de Chef Hausmann.
Felii proaspete de brânza Emmentaler, castraveti murati si rosii cherry, pe gustoasa pâine cu secara.
Foarte potrivite pentru o dieta sanatoasa, usoare, savuroase si bine echilibrate, salatele de la Bistro-ul nostru sunt preparate de specialistii în prospetime de la Eisberg.
Un mix delicios de salate si legume, completat de un dressing de iaurt, rosii cherry, crutoane si... brânza feta!
Muguri proaspeti de mozzarella serviti cu un amestec de salate, masline, rosii cherry si cu dressing gustos de otet balsamic.
Gustul celui mai bun parmezan împreuna cu mixul de salate proaspete si crocante, rosiile cherry si crutoanele, merg cel mai bine cu deliciosul dressing Caesar.
Din tinuturile de poveste ale Bucovinei, dupa o reteta traditionala pastrata si respectata cu sfintenie de artizanii de la Valeputna, am ales pentru tine calatorule, tot ce-i mai bun din pastrav. Afumat cu conuri de brad si boabe de ienupar si desavârsit prin asocieri indedite de ingrediente si gusturi, am creat aceste specialitati. Gusta-le si asculta cum îti spun povestea locului!
Si gusturile pot “decola”. Nu ne crezi? Alaturi de pastrav am pus laolalta, în cantitati potrivite, ceapa, ardei gras si iute, morcov, pasta de tomate si-a iesit ... Piquantrout! Îti ramâne doar sa-l pui pe crackers si sa te convingi singur.
Gustos si hranitor, completat cu mazare, porumb, ceapa si un strop de maioneza. Exact ce-i trebuie pastravului afumat sa devina Troutelicious!
Valea Ierii si Saschiz sunt doua localitati din Transilvania care ascund comori greu de banuit. În afara de frumusetile naturale si istoria bogata a acestor locuri, aici i-am descoperit pe cei de la Gradina de Munte din Valea Ierii si pe cei de la Pivnita Bunicii din Saschiz, doi adevarati artizani ai traditiilor culinare, cu doua bunatati aparent asemanatoare dar totusi atât de diferite una de celalalta: zacusca specifica fiecaruia dintre cele doua locuri.
Legume proaspat culese si un pic de ardei iute, doar de gust, toate tocate marunt si amestecate în aceasta minunatie picanta - zacusca delicioasa din Saschiz
Daca îi intrebi pe cei din Valea Ierii de unde au aceasta minunata reteta de zacusca, în care simti gustul fiecarei vinete, rosii, morcov sau gogosar care îi dau savoare si dulceata, îti vor raspunde simplu: asa o facem noi, acasa, de când ne stim!