Rasmin Dent-cabinet stomatologic- Bucuresti

Aparate dentare

Aparat dentar safir
Aparatul dentar din safir reprezintă, în momentul, de față, o soluție foarte avantajoasă de îndreptare a dinților, în scopul ameliorării unei fizionomii care nemulțumește sau tratării unei ocluzii deficitare, care provoacă disconfort, chiar durere. În încercarea de a oferi raspunsuri de la A la Z despre aparatele dentare nu puteam să nu discutăm această opțiune de tratament ortodontic, tot mai des solicitată de către ..
Aparat dentar ceramic
Sunt preferate in tot mai mare masura, intrucat sunt mai putin vizibile decat aparatele dentare metalice. Ca si aparatele dentare metalice aparatele ortodontice ceramice sunt confortabile si foarte eficiente in alinierea dintilor.   Bracket-urile ceramice sunt facute dintr-un material transparent motiv pentru care vizibilitatea lui pe dinte devine mult mai mica.   Dezavantajele acestui tip de aparat ortodontic sunt pretul mai ridicat, fragilitatea crescuta, ceea ce nu le rec..
Aparat dentar metalic
Este un dispozitiv de corectare a dintilor problematici ce poate fi purtat incepand cu varsta de 11 ani. Acest tip de aparat este unul "clasic" care presupune niste "bucatele"(brackets) de metal lipite pe dinte si care sunt ghidate de un arc (o sarma). Braketii se leaga de respectivul arc in 2 moduri: printr-un elastic micut si colorat sau au ele insale un sistem de prindere care permite prinderea de arc...
Aparat dentar mobil
Aparatele dentare mobile sunt realizate din acritat auto sau foto polimerizabil. Ele sunt folosite pentru corectarea pozitiei dintilor pana in momentul eruptiei tuturor dintilor definitivi. Sunt capabile sa modifice dimensiunea maxilarului sau a mandibulei prin fortele exercitate asupra dintilor. Aparatul este alcatuit dintr-o baza, mai multe sarme (crosete) sau gutiere si suruburi ortodontice. Sunt realizate in laboratorul de tehnica dentara, sunt unice pentru fiecare pacient, pe baza a..