The Brick, Restaurant - Corbeanca / Ilfov
Kobe beef se obtine de la specia bovina Wagyu si isi are originea in Japonia, orasul Kobe langa Tokyo fiind locul unde s-a crescut pentru prima oara aceasta rasa. Important de mentionat este ca termenul de vita Kobe descrie, in primul rand, modul de crestere a animalului, apoi originea. Vacile sunt hranite si ingrijite cu foarte multa atentie, respectandu-se numeroase reguli stricte, conform traditiei. Acestea sunt hranite cu orz si alte cereale de buna calitate. In lunile de vara, cand apetitul scade datorita umiditatii si caldurii, bovinelor li se da bere si sake. Berea actioneaza ca stimulent si creste pofta de mancare. Timp de doi ani vitele sunt spalate si masate cu perii speciale pentru reducerea stresului. Fiecare animal beneficiaza in fiecare zi de acelasi rasfat, japonezii fiind de parere ca un animal relaxat ofera carne de o calitate mai buna. Masajul bovin este efectuat pentru relaxare, dar si pentru eliminarea crampelor musculare provocate de sedentarism. Carnea de vita Kobe este frageda cu un gust cu totul diferit de carnea de vita clasica. Kobe beef detine suprematia datorita gustului inegalabil si consistentei specifice. Principala caracteristica a carnii este marmoratia, carnea fiind impregnata cu irizatii fine de grasime. Cu un procentaj de grasime nesaturata de aproape 10 ori mai mare decat la carnea obisnuita, Kobe beef este foarte sanatoasa, aceasta continand acizi grasi Omega3 si Omega6. The Brick va ofera specialitati precum Filet Kobe Beef si Entrecote Kobe Beef . Pentru aceste doua preparate recomandam, din lista de vinuri . The Brick, Gigondas M. Chapoutier si Hermitage Monier de la Sizeranne, ambele vinuri reprezentative ale regiunii Rhone.