Infant Kineto Clinic kinetoterapie pediatrica Bucuresti

Kinetoterapie copii si bebelusi

Când se gândesc la kinetoterapia pediatrică, cei mai mulți părinți cred că ea de adresează numai copiilor cu probleme. Dar nu este chiar așa. Deși este adevărat că, de cele mai multe ori, copii ajung la kinetoterapeut atunci când au anumite dureri sau deja există un diagnostic cert, precum o paralizie cerebrală ori distrofie musculară de exemplu, la fel de adevărat este că un tratament personalizat de kinetoterapie poate contribui la dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a celor mici. Cum lucrează kinetoterapia?

În cele 30 până la 60 de minute cât durează ședințele de kinetoterapie, prin mișcări special gândite și incluse într-un program conceput pentru nevoile copilului dumneavoastră și potrivit vârstei sale, kinetoterapia poate preveni, corecta și recupera diferite deficiențe care afectează starea de bine a celui mic.

Cu exerciții statice sau dinamice, prin mișcări pasive sau active, într-un mediu care în care copilul se simte confortabil și în siguranță, specialiștii lucrează cu cel mic și, printre zâmbete și jocuri fără de care nu se poate, ei reușesc:

  • să corecteze postura și aliniamentul corporal
  • să crească mobilitatea articulară, forța musculară, dar și elasticitatea și rezistența,
  • să îmbunătățească echilibrul și controlul corporal,
  • să îl învețe să respire corecte, să fie mai relaxat și să doarmă mai bine,
  • să asigure dezvoltarea normală și armonioasă a oranismului

Când e bine să începeți kinetoterapia?

Înca din primele luni de viață, ne recomandă experții. Fie că ne dorim să prevenim, fie că trebuie deja să tratăm anumite probleme, kinetoterapia este cu atât mai eficientă, cu cât ședințele încep mai devreme, pornindu-se de la diagnosticul pus de medicul de specialitate și de la recomandările sale, precum și de la evaluarea inițială realizată în cadrul clincii.

Ce afecțiuni tratează kinetoterapia?

  • De la entorse, luxații, fracturi sau recuperări după intervenții chirurgicale, până la tulburări de statică ale membrelor inferioare, congenitale sau dobândite (luxații congenitale de șold - instabilitate a șoldului întâlnită la nou-născuți , genu valgum sau varum - genunchi în X), picior strâmb, deviații de coloană vertebrală,
  • de la cifoze, scolioze, hiperlordoze, cifolordoze, cifoscolioze, până la paralizii cerebrale (hemipareză, parpareză, tetrapareză) și periferice (de plex brahial, radiculopatii, secțiuni nervoase traumatice),
  • de la torticolis sau platfus și boli neuromusculare ( distrofii musculare progresive, amitrofii spinale, artrogripoza), până la efectele sindromului Down sau complicațiile obezității.

Pentru toate acestea există un arsenal întreg de soluții pe care un kinetoterapeut cu experiență pediatrică le poate folosi, așa cum o dovedesc sutele de cazuri tratate cu succes în clinica noastră.

Care este cheia succesului în kinetoterapie?

Tratamentul personalizat! După cum o știu și experții clinicii noastre, un copil este întotdeauna o provocare așa că un program gândit special pentru nevoile și personalitatea lui îl va face pe cel mic să își dorească să revină la ședințele noastre de kinetoterapie.