Hanul lui Manuc, Restaurant si Cafenea - Bucuresti

Oferte Hanul lui Manuc

Povestile despre oamenii Hanului lui Manuc sunt despre meserii si pasiuni, sunt povesti despre viata, si sunt povesti frumoase.

Locurile de popas de la Han sunt cafenele – traditionale si moderne -, restaurante si bistrouri, mici magazine, cerdacul Hanului si, bineinteles, frumoasa si agreabila gradina.Cu ce se ocupa oamenii lui Manuc? Sunt 27 de meserii pe care angajatii celor 7 locatii gazduite de Hanul lui Manuc le practica: vanzator, barman, bucatar, ajutor de bucatar, ospatar, ajutor de ospatar, picol, sef de tura, sef de sala, administrator, manager, asistent manager, organizator de evenimente, hostess, cantaret, instrumentist, dansator, menajera, paznic, tamplar, mecanic, electrician, magazioner, supervizor, contabil, casier, specialist marketing, comunicare&PR.

Un intreg univers de specializari, preocupari, specializari si meserii facute cu pasiune si dedicatie pentru fiecare loc in care acesti oameni lucreaza zi de zi la Han. Cati sunt ei? Nu mai putin de 200 de oameni si-au legat viata si preocuparea de a-si face meseria cat mai bine in toate aceste locuri, indiferent despre care dintre ele este vorba.

Cu ce se ocupa oamenii lui Manuc? Sa vedem care sunt locatiile in care, de fapt, acestia lucreaza.Leonard Caffe – superba cafenea traditionala, Zattara Bistro – cu mancarurile diverse care-ti muta nasul din loc atunci cand treci prin fata Hanului – latura dinspre Piata Unirii fiind, de fapt, spatele cladirii. Apoi, Mr. Purcelus, care te imbie doar cu preparate din carne de porc. Fix in coltul opus cafenelei Leonard, una dintre cele mai frumoase locatii Starbucks din Europa: Starbucks Manuc.

Urmeaza micul si cochetul magazin cu produse bio, Naturescu, unde gasesti tot ceea ce ai nevoie pentru o viata sanatoasa. Imediat dupa, The Urbanist este locul modern si cool unde nu doar millennials isi gasesc de treaba si de vorba, la o carafa de limonada sau o ceasca de cappuccino, dar si maturii carora le place sa fie in trend.

Pe latura dinspre Curtea Domneasca, in diagonala, se afla de fapt intrarea in Han, prin gangul care pastreaza inca, de la inceputul secolului, cateva pavele originale. Imediat ce ai trecut de poarta mare, ajungi in gradina si terasa Restaurant Hanu’ lui Manuc. Cea mai frumoasa terasa din centrul Bucurestiului, cea mai animata, cautata deopotriva de bucuresteni si de turistii straini. Ai nevoie musai de o rezervare, altfel risti sa astepti zeci de minute pana se elibereaza o masa.

In stanga si in dreapta intrarii, poti alege sa te ospatezi pe cerdacul de lemn al hanului sau chiar in salile bine racorite acum, pe timp de vara, ale restaurantului.

Cu ce se ocupa oamenii lui Manuc? Dincolo de pregatirea si priceperea lor in jobul pentru care au fost angajati, toti cei 200 de oameni creeaza comunitatea oamenilor de la Manuc, chiar daca multi dintre ei nu ii cunosc pe “vecinii” de munca, pentru ca nu au timp de socializare in timpul celor 8 ore de lucru. Dar spiritul locului in sine, ” un Han ca niciun altul” , asa cum il descriau cronicarii vremii, la 1808, este cel care le uneste gandurile si entuziasmul. Totul pentru a va asigura o experienta exceptionala in orice loc ati poposi, la Hanul lui Manuc.