Favorit Dental Clinic - cabinet stomatologic -Bucuresti
Implantul dentar este rezolvarea cea mai modernă şi mai fiziologică a edentaţiilor, adică a lipsei totale sau parțiale a dinților. Această metodă exclude afectarea dinţilor vecini prin şlefuire ca în cazul punţilor dentare. Implantul dentar este o piesa de titan care se inserează chirurgical în osul alveolar, în zona edentată.
Aceasta operaţie are loc sub anestezie locală și este foarte puțin dureroasă. Urmează o perioadă de 4-6 luni, necesară integrării implantului în osul alveolar. Practic, osul îşi trimite prelungiri în porii implantului “sudându-se” de aceasta rădăcină dentară artificială.
După acest interval de timp se practică o incizie circulară în zona implantului pentru inserarea bontului protetic. Acesta se amprentează în vederea realizării coroanelor dentare care vor restabili, funcţional şi fizionomic, integritatea arcadelor dentare.
În cazul în care vă lipsește un dinte sau o măsea, implantul dentar este mai mult decât recomandat. Lipsa unui dinte poate duce la deplasarea și deteriorarea dinților vecini, la probleme de masticație și la multe alte complicații. De cele mai multe ori, lipsa unui dinte duce destul de rapid la alte probleme dentare costisitoare, care pot fi evitate acum cu ajutorul unui implant.
Implantul dentar este la fel de dur ca un dinte natural și este extrem de rezistent în timp, dacă se menține o igienă dentară bună. Practic, nu veți simți nici o diferență între un implant și un dinte natural, dar vă veți recăpăta forma naturală a danturii, zâmbetul și capacitatea de a mesteca alimentele în mod corect.
Clinica noastră vă oferă servicii în domeniul implantologiei dentare la cel mai înalt nivel, toţi medicii clinicii noastre sunt atent selectaţi şi instruiţi și lucrăm cu materiale de ultimă generație. Puteţi să aveţi încredere că noi avem cea mai mare grijă de sănătatea dumneavoastră.
Contactați-ne pentru a vă oferi mai multe informații despre tipurile de implant pe care le putem realiza și pentru a vă explica pas cu pas procedura și costurile aferente.
Întrebări şi răspunsuri
Î: Care sunt beneficiile?
R: Din punct de vedere estetic, dinţii pe implant arată natural, redându-ţi astfel zâmbetul si încrederea.
Din punct de vedere funcţional, implanturile dentare îţi permit să mănânci şi să vorbeşti fără a simţi durere sau disconfort, sporind în acelaşi timp eficienţa mestecatului.
Din punct de vedere biologic, implanturile pot ajuta la prevenirea atrofiei şi contracţiei osoase care ar aparea ca urmare a pierderii dinţilor naturali.
Î: Care este rata de succes?
R: Implanturile dentare sunt folosite de zeci de ani ca soluţie pentru lipsa dinţilor. Datorită progreselor ȋnregistrate de-a lungul anilor în implantologie, acestea au o rată de succes de peste 90%. Rata de succes depinde de mulţi factori cum ar fi starea generală de sănătate a pacientului, dacă fumează, felul ȋn care are grijă de igiena orală, etc. Deși în prezent nimeni nu se poate pronunţa în legătură cu longevitatea implanturilor, este cunoscut faptul că primul pacient care şi-a pus implanturi în 1965 le-a purtat fără probleme pȃnă cȃnd a murit 41 de ani mai tȃrziu, in 2006. Desigur, vizitele regulate la medicul stomatolog și menținerea igienei orale sunt extrem de importante în prevenirea unui eşec.
Î: Care este procedura?
R: Ȋn general procesul de implantare are 2 etape:
Etapa 1: Se face o incizie la nivelul gingiilor și implanturile sunt inserate în osul maxilar. Gingiile sunt apoi închise pentru a permite vindecarea. Pe parcursul următoarelor cȃteva luni osul se ataşează la suprafaţa implantului şi îl fixează pe poziţie. De obicei durează aproximativ 3 luni ca implantul să se sudeze de os, însă vindecarea poate dura mai multe luni în cazul în care se realizează şi augmentări osoase.
Etapa 2: Rolul acestei etape este de a fixa dintele sau dinţii pe structura implantului. Pe un implant se pot sprijini unul sau mai mulţi dinţii sau proteze.
Î: Ce costuri implică implanturile?
R: Fiecare pacient este unic şi de aceea fiecare plan de tratament este personalizat după nevoile pacientului. După o consultaţie şi o examinare completă se va realiza un plan de tratament în care va fi stabilit şi costul tratamentului. Puteţi consulta lista noastra de preţuri aici.
Î: Cȃt de dureros este?
R: Implanturile dentare sunt plasate la nivelul maxilarului sub anestezie locală, astfel încât pacientul nu simte absolut nici o durere în timpul procedurii. După ce efectul anesteziei locale trece există un uşor disconfort, însă analgezicile vă vor ajuta sa treceţi peste el. De fapt, multi pacienti au spus că nu au avut nevoie de analgezice.
Î: Pot apela la implantul dentar la orice vȃrstă?
R: Atât timp cât aveţi o stare generală de sănătate bună şi o structură osoasă adecvată, puteţi apela la implanturi dentare.
Î: Cum să îmi îngrijesc implantul dentar?
R; Este foarte important ca pacienţii care au implanturi dentare să acorde o atenţie sporită igienei orale. Aceasta include periajul şi folosirea periuţei interdentare. Controalele dentare regulate și întreținerea profesională sunt vitale pentru a asigura longevitatea implanturilor.
Î: De ce ar trebui să iau în considerare implanturile dentare?
R: În cazul în care ţi-ai pierdut unul sau mai mulţi dinţi atunci ştii cum e când zâmbetul tău nu mai este cel de dinainte, când ai dureri sau dificultăţi atunci când mănânci sau poate ai trecut prin momente jenante cȃnd ţi-ai scapat proteza pe jos. Realizarea unei punţi pentru a înlocui lipsa unui dinte nu este întotdeauna cea mai bună variantă, procesul implicȃnd ajustarea altor dinţi sănătoşi. Protezele dentare se pot dovedi uneori voluminoase, instabile sau chiar dureroase în anumite momente. În timp, osul din zona fără dinţi se retrage cauzând atrofia osoasă sau pierderea de înălţime şi lăţime osoasă. Acest lucru poate conduce la probleme funcţionale şi estetice. Plasarea unui implant ȋn os poate preveni atrofia.
Î: Cine realizează procesul de implantare?
R: Procedura de implantare este realizată de către o echipă formată dintr-un chirurg dento-alveolar şi un dentist. În timp ce chirurgul realizeză procedura propriu-zisă de implantare / extracţia initială / adiţia osoasă, dentistul se ocupă de protezare (temporară / permanentă).
Î: Ce tipuri de proteze sunt disponibile?
R: O proteză singulară (coroană) se foloseşte pentru a înlocui un dinte lipsă – fiecare dinte protetic se ataşează la propriul implant.
Protezele parțiale (punti fixe) pot înlocui doi sau mai mulţi dinți și pot necesita doar două sau trei implanturi.
O proteză dentară completă înlocuieste toţi dinţii maxilarului superior sau inferior.
Numărul de implanturi variază în funcție de tipul de proteză recomandată (detașabilă sau fixă).Proteza fixă este permanentă și poate fi scoasă numai de către medicul stomatolog.