Maria & Constance Cofetarie - Bucuresti
Pe vremuri, cel mai bun profiterol se manca la Casata. La Scala, erau savarinele, diplomatul si trufele. Astazi, la Cofetaria Maria, regasiti toate acele gusturi care va incantau odinioara.
Totul a inceput in '92 ca afacere de familie, intr-un laborator ceva mai mare decat o sufragerie, dar cu mult entuziasm si constiinta lucrului bine facut. Eram cu totul o mana de cofetari fara experienta economiei de piata, dar cu multi ani de "practica" in cofetariile renumite ale Bucurestiului de altadata. Incetul cu incetul, am reusit sa avem propria noastra identitate, am devenit Cofetaria Maria din Aviatiei, recunoscuta pentru produsele proaspete facute in fiecare zi.
Anticipand dorinta tot mai mare a oamenilor de a avea pe masa la desert dulciuri facute "ca la mama acasa", am luat decizia de a ne muta intr-un spatiu mai mare si mai bine echipat, iar pentru cei care mai au timp sa iasa la o prajitura in oras am pus la dispozitie o locatie spatioasa, primitoare si eleganta unde se poate evada din cotidian alaturi de "un dulce" si un pahar cu suc sau o cafea.
Eram constienti ca pentru cineva din alta zona a orasului era dificil sa ajunga pana la noi, asa ca, in momentul in care ni s-a ivit ocazia, am deschis o noua cofetarie. Asa a aparut Cofetaria Constance in Doamna Ghica, cu laboratorul sau propriu, dar cu garantia calitatii inalte oferita de Cofetaria Maria.
Ulterior, Constance a migrat si spre cartierul 1 Mai, pe str. Dr. Felix (colt cu Banu Manta), intr-un spatiu mic dar cu personalitate, unde se pot savura aceleasi prajituri delicioase.
Astazi, cei peste 80 de angajati ai Cofetariilor Maria si Constance sunt mandri sa va indulceasca viata cu prajiturile proaspete, preparate atent in fiecare zi.