Kasproschi Mona - Cabinet individual de psihologie Bucuresti
Pentru copii si adolescenti este mai dificil sa isi descrie problemele emotionale. Ei isi arata nemultumirile in moduri indirecte, precum probleme legate de somn sau alimentatie, iritabilitate, schimbari ale personalitatii, probleme la scoala sau in relatiile cu ceilalti.
Psihoterapia copilului difera de cea a adultului. In cazul acesta, problemele nu se discuta, ci se exploreaza si se lucreaza impreuna cu copilul prin joc si desen, acestea fiind modalitatile lui de a se exprima si de a comunica dificultatile pe care le intampina. Odata inteles asa cum trebuie, copilul este gata sa treaca peste obstacole, intelegand alternativele.
Psihologia adolescentului se bazeaza pe emotie si pe continere. Pentru adolescent, cabinetul de psihoterapie devine locul in care el reuseste sa se cunoasca cel mai bine pe el insusi, isi explica in detaliu propriile experiente, relatiile cu ceilalti, dinamica familiei, temerile si obstacolele pe care le au de trecut, precum si solutiile pentru toate acestea.
Sprijinul emotional primit in terapie le poate schimba perspectiva sumbra pe care o au asupra viitorului sau relatiile interpersonale, ii ajuta sa isi inteleaga mai bine propriile emotii si sentimente.