Top Instal Gaz - profesionisti in instalatii Bucuresti
Verificarea eventualelor scapari de gaze naturale , se face de catre personal autorizat.
Verificarea cu flacara a instalatiilor de gaze naturale prezinta pericol de explozie si incendiu!
Dormitul în încaperi cu focul aprins sau în încaperi cu aparate consumatoare de combustibili gazosi nelegate la cosul de fum, prezinta pericol de moarte.
Stingerea focului se face prin închiderea robinetului de siguranta, existent înaintea racordului flexibil; dupa stingerea flacarii se închide si robinetul de manevra.
Daca suspectati scapari de gaze, sunati de urgenta la 0786.874.095 !
RECOMANDARE ANRE
Incepand cu anul 2008, este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale pentru incaperile in care sunt aparate de utilizare a gazelor naturale si suprafetele vitrate necesare sunt partial sau in totalitate constituite din geamuri cu grosimea mai mare de 4 mm sau din geamuri de constructie speciala (securizat, termopan etc.).
Detectoarele de gaze naturale au rolul de a prevenii eventualele accidente cauzate de scaparile de gaze naturale, cum ar fi intoxicari, incendii sau explozii Avand in vedere urmarile deosebit de grave ale accidentelor din sectorul gazelor naturale, cu repercusiuni negative atat asupra securitatii si integritatii persoanelor cat si a bunurilor, instituirea masurii montarii detectoarelor de gaze naturale este perfect justificata.
Chiar daca nu indepliniti conditiile tehnice pentru montare, ANRE recomanda tuturor consumatorilor instalarea detectoarelor de gaze naturale
CUM FUNCTIONEAZA
Conform legislatiei in vigoare NTPEE/2008, incaperile in care sunt montate aparate de utilizare a gazelor naturale si care au montate geamuri termopan sau securizate cu o grosime mai mare de 4 mm, trebuie sa fie prevazute obligatoriu cu aceste sisteme de prevenire.
Sistemul este alcatuit dintr-un Detector sau Senzor care se monteaza pe perete in incaperea in care se afla aparatul consumator de gaze. Acesta detecteaza eventualele scapari de gaze semnaland optic si acustic aparitia vreunei probleme. Daca nu se intervine la timp pentru oprirea gazelor se transmite un semnal catre electrovalva montata in punctul cel mai indepartat al instalatiei (cat mai aproape de contorul de gaze) si astfel se inchide automat furnizarea gazelor pana la remedierea problemei. Dupa ce se rezolva problema aparuta pe instalatie, electrovalva se rearmeaza manual iar instalatia va functiona la parametri normali.