TopLevel - Birou Traduceri Bucuresti

Servicii Apostilare si Supralegalizare

Ce este apostilarea

APOSTILA este un certificat eliberat de autorităţile competente ale statului roman pentru documentele oficiale eliberate sau in tocmite de autoritatile romane, acte ce urmeaza a fi prezentate / folosite pe teritorul unui stat membru al Conventie de la Haga. Romania este stat membru al Conventiei de la Haga si scopul acestei proceduri este acela de a certifica originea unui document si de a evita astfel utilizarea de documente false.

Procedura de apostilare:

  • Se vizeaza documentul original la una din institutiile statului, in functie de tipul documentului: Ministerul Justitiei, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Ministerul Transportului si Infrastructurii, Inspectoratul Scolar, Tribunalul sau Registrul Comertului.
  • Se traduc documentele de catre traducatorii nostri autorizati in limba tarii sau intr-o limba de circulatie internationala.
  • Se legalizeaza semnatura traducatorului de catre un notar public.
  • Se apostileaza documentul la Camera Notarilor, Prefectura sau Tribunal, in functie de tipul documentului.

ce este supralegalizare

In cazul in care statul in care aveti nevoie sa utilizati documentul oficial nu face parte din Conventia de la Haga sau Romania nu are tratate bilaterale cu el este necesara o supralegalizare. Aceasta procedura atesta ca actul este original si semnaturile si stampilele sunt veridice si aprobate de institutiile statului roman.

In esenta discutam de acelasi scop ca si la apostilare doar ca aceasta procedura este valabila pentru tarile care nu fac parte din conventia de la Haga si implica obtinerea de mai multe certificari

Procedura de supralegalizare

  • Se vizeaza documentul original la una din institutiile statului, in functie de tipul documentului: Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justitiei, Tribunal, Registrul Comertului, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Inspectoratul Scolar, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii;
  • Se traduc documentele de catre traducatorii nostri autorizati in limba tarii sau intr-o limba de circulatie internationala.
  • Se legalizeaza semnatura traducatorului de catre un notar public.
  • Supralegalizarea documentului la Camerei Notarilor, Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Justitiei
  • Supralegalizarea finala de catre misiunea diplomaticaa sau oficiul consular al statului respectiv in Romania