Taverna Sarbului, Restaurant - Bucuresti
Ca în vechile povesti ale sârbilor, pomii fructiferi strajuiesc rascrucile, iar livezile te însotesc adeseori în drumurile tale prin tara lor pitoreasca. Fructele tin de foame si de sete calatorului ostenit, dar mai pretioase, înca, sunt pentru ca dintr-acestea gospodarii fac bauturile traditionale. Šljivovica dârjilor barbati ai Serbiei si palinca de gutui, de pere, mere, caise sau struguri – aromata ca dragostea fetelor de maritat. Medovaca, palinca de mere cu miere, îti aduce parfumul pajistilor, înainte de prima coasa... Bautura de leac îti va fi travarica (palinca din struguri si plante medicinale, culese dupa ritualuri din batrâni stiute) sau lincura (palinca de struguri si gentiana, floarea aprinsa a muntilor) sau orahovaca (palinca întunecata, pregatita din nuci verzi cu inima amara). La Taverna Sârbului, le poti degusta pe toate. Ori poti cere, ca sa acompanieze bucatele alese, un vin muntenegrean, pietros si nobil, demn a sta si pe masa principilor (Vranac si Krstac).
Vinuri albe
Sauvignon Blanc Prestige SegarceaSauvignon Blanc PurcariChardonnay Sole Cramele RecasTamaioasa Romaneasca BudureascaCramposie Selectionata Avincis DragasaniFume BudurescaRusalca Alba Cramele OprisorSolo Quinta Cramele Recas