Scoala Gimnaziala Nr. 66 - Bucuresti
Scoala Gimnaziala Nr. 66 functioneaza în cladirea actuala din septembrie 1974, moment de finalizare a lucrarilor constructiei.
Înaintea acestei date a existat Scoala Nr. 59, situata în cartierul Ostrov, peninsula aflata pe lacul Fundeni. Scoala actuala este plasata în partea de sud-est a Capitalei, pe strada Logofat Dan, nr. 1, strada care face legatura între Sos. Pantelimon si Sos. Vergului, ceea ce o încadreaza în cartierul Pantelimon, aproape de iesirea din Bucuresti spre Lehliu, Drumul National 3. Denumirile strazilor din zona (Logofat Dan, Marcu Armasu) au semnificatii istorice.
Cartierul Pantelimon, unde se afla Scoala Gimnaziala Nr. 66, este populat, institutia fiind înconjurata de blocuri înalte, construite în ”epoca de aur”. Constructia este în forma de U, cu doua etaje, asa cum erau construite toate scolile în acea vreme. Populatia era pâna în anii 1990 preponderent muncitoreasca, în zona aflându-se colosii industriali: Granitul, Uzinele 23 August, Republica, Masini Unelte. Aici existau familii cu multi copii.
Din aceste considerente, numarul elevilor scolii era de ordinul miilor. Existau clase paralele pâna la litera J (cam 10 clase pe nivel), fiecare cu 40-42 elevi, astfel ca se învata în trei schimburi, iar numarul cadrelor didactice trecea de 100. Cu timpul, numarul elevilor a scazut, ajungând la trei clase pe nivel, fiecare cu 30 de elevi si, implicit, si numarul cadrelor didactice s-a redus, impunându-se restrângeri de activitate.
Strazile aferente Scolii Gimnaziale Nr. 66, care formeaza circumscriptia scolara, sunt în numar de opt, aflate între Sos. Pantelimon, nr. 350-362 (pâna la Spitalul Sf. Pantelimon), Sos. Vergului, parcul Morarilor, Unitatea de pompieri. Activitatile cadrelor didactice si ale elevilor au fost diferite de-a lungul timpului: activitati pionieresti, colectari de sticle, borcane, maculatura, participari la concursuri si olimpiade, cu rezultate importante, dar si participari la festivaluri gen ”Cântarea României”.
În perioada 2008-2010 scoala a fost reabilitata prin programul B.E.I. si pâna în prezent au fost facute diferite modernizari.