Sabina Vasile - Cabinet Psiholog Bucuresti

Consiliere psihologica copii

Esti îngrijorat pentru copilul tau si nu esti sigur unde sa gasesti ajutorul potrivit?
Cauti un psiholog pentru copii?

Copilul tau are probleme de adaptare? Simte o frica excesiva atunci cînd se desparte de tine sau de alte persoane de atasament?

Se îngrijoreaza în legatura cu posibilitatea de a i se întâmpla ceva rau lui sau celor dragi?

Este agresiv fata de alti copii sau are dificultati în a-si face prieteni?

 Poate se ingrijoreaza excesiv  fata de performanta scolara, fata de situatiile noi cu care se confrunta, îi este dificil sa îsi controleze preocuparile si cauta permanent sa primeasca comfort si reasigurari din partea celorlati.

Sau poate copilul tau a înregistrat o scadere brusca a notelor, este iritabil, se simte trist sau si-a pierdul interesul pentru prieteni si activitati, devenind retras si preferând sa fie singur.

Te simti epuizat si nu ai idee cum ai putea sa îl ajuti sau încotro sa te îndrepti? Vrei sa îti poti ajuta copilul sa se linisteasca si sa aiba mai multa încredere în abilitatile lui?

 

Multi parinti nu au idee unde sa apeleze pentru a gasi ajutor
Este un lucru obisnuit ca  parintii sa se simta pierduti atunca când cauta un psiholog pentru copilul lor, mai ales un psiholog pentru copiii în Bucuresti, unde a gasi un specialist bun este coplesitor si epuizant. Desi este important sa cauti un psiholog cu formarea potrivita si cu experienta, este esential sa gasesti pe cineva cu care copilul tau sa se simta confortabil.

Cum îmi pregatesc copilul pentru sedintele la psiholog?
Este necesar sa îi explici copilului tau ca vine la consiliere psihologica pentru a fi ajutat sa rezolve o problema care îl deranjeaza pe el sau pe altii. Este important sa îl asiguri pe copil ca daca are o dificultate nu înseamna ca este rau sau slab. Normalizeaza-i trairile subliniind ca toti oamenii, mici si mari, au din când în când probleme.

Copilul tau poate sa îsi depaseasca dificultatile
Consilierea psihologica pentru copii poate fi extrem de eficienta pentru a-i ajuta sa se exprime în moduri mai sanatoase. Copilul va învata sa priveasca orice situatie din perspective noi, sa se accepte pe sine si pe ceilalti, sa aiba mai multa încredere în sine si va deveni echilibrat emotional.

Cum te pot ajuta eu ca psiholog pentru copii?
Primul pas va fi sa creez un spatiu sigur în care copilul sa îsi exprime trairile fara teama de a fi judecat. Voi face o evaluare a starii emotionale si voi stabili un plan de interventie, folosind o varietate de tehnici validate stiintific, care sa îi faciliteze dezoltarea.

Întrucât copiii cunosc si înteleg lumea la nivel mai mult experential decat cognitiv, ei folosesc cel mai adesea metofore în loc de limbaj direct. Acest lucru se datoreaza incompletei dezvoltari a cortexului prefrontal-partea din creier responsabila cu gândirea rationala.

Asadar, pentru ca cei mici se exprima de obicei în moduri non-verbale, vom juca diferite jocuri  ca mijloc de a întelege ce se petrece în lumea interioara a copilului tau, pentru a putea sa îl ajut sa îsi exprime trairile si sa sa proceseze evenimentele din trecut.