Rivo Construct - Montaj termopane, inchideri terase, Bucuresti

Montaj ferestre

Montaj cu benzi si folii anticondens. 

 montaj cu precadre   

montaj cu banda precomprimata   

standard: cu spuma si suruburi.

Tamplaria este produsa in fabrici moderne, complet automatizate, care reduc la minim posibilitatea de eroare, insa factorul uman ramane partea vitala a procesului de montaj termopane. De aceea luam toate masurile necesare pentru a efectua un montaj profesionist.

  • montaj cu echipe proprii, cu experienta in montajul ferestrelor termopan;
  • scule cu acumulatori pentru a monta chiar si in cele mai linistite si retrase zone;
  • gaurile pentru suruburile de montaj termopane sunt date din fabrica, pe utilaje CNC, conform cataloagelor tehnice, fara a lasa la latitudinea montatorilor numarul de suruburi care trebuie puse pe fiecare fereastra si pozitionarea acestora;
  • cale pentru sticla cu dimensiunea recomandata. Latimea calelor trebuie sa fie cel putin egala cu latimea sticlei. Pentru geam tripan, trebuiesc utilizate cale cu latime de minim 40-50mm pentru a sustine toate cele 3 foi de sticla, altfel exista posibilitatea decalarii a doua dintre foile de sticla fata de a treia. Utilizarea calelor pentru geam termopan (cu latime de 24-32mm), insa pe diagonala, nu este o solutie corecta.

Etansarea rostului

Dupa ce tamplaria a fost pozitionata si fixata, etansarea termica a rostului se face cu spuma sau banda precomprimata iar etansarea la apa se face cu benzi hidroizolante si folii anti-vapori.

Etansare cu spuma

Spuma este cel mai comun produs pentru izolarea termica. Are avantajul ca umple in totalitate rostul si are un coeficient de transfer termic similar cu cel al tamplariei. Pentru o izolare acustica si termica superioara se poate utiliza o spuma elastica (flexifoam), de culoare albastra, cu expandare redusa (mai putin de 50%) care preia miscarile mecanice „de asezare” a cladirii, evitandu-se in acest fel aparitia craparurilor.

Banda precomprimata

Banda precomprimata este un produs care castiga teren datorita celor 3 proprietati pe care le are: la exterior hidroizoleaza, la mijloc etanseaza termic iar la interior actioneaza ca o bariera de vapori. Foarte important: latimea benzii precomprimate utilizate trebuie sa fie egala cu adancimea profilului. Are marele dezavantaj ca golul trebuie sa fie perfect drept, altfel exista posibilitatea sa existe portiuni neacoperite.

Hidroizolare cu folii

Etansarea impotriva intemperiilor se face, pe exterior, cu folie hidroizolanta sau banda EPDM iar pe interior cu folie anti-condens.  Banda EPDM, se lipeste cu un adeziv special, poate fi tencuita si rezista la UV pe perioada nelimitata (folia hidroizolanta rezista UV doar 3-4 luni). Din acest motiv, costul ei este ceva mai ridicat. Benzile hidroizolante se aplica din exterior si din acest motiv este nevoie de un utilaj special sau schela.

Tipuri de montaj termopane

Prin combinarea modalitatilor de prindere (cu suruburi, ancore (cleme) sau console), a etansarii rosturilor (cu spuma clasica, spuma elastica „cu celula inchisa” sau banda precomprimata) si a hidroizolarii (cu folii sau EPDM) se obtin tipologiile de montaj termopane intens dezbatute pe forumuri si retelele sociale.

Astfel, cele mai uzuale tipuri de montaj ferestre sunt:

  • montajul standard – se refera la montajul clasic cu pozitionarea ferestrelor in golul zidariei, prindere cu suruburi si etansare cu spuma;
  • montaj cu banda (profesional) – se refera la pozitionarea tamplariei in golul zidariei, prindere cu suruburi, etansare cu spuma elastica si hidroizolare cu folii. Din cauza ca foliile de etansare sunt denumite popular benzi, acest tip de montaj termopane este deseori confundat cu montajul cu banda precomprimata care este extrem de putin utilizat.
  • montaj cu banda precomprimata (profesional) – se refera la pozitionarea tamplariei in golul zidariei, prindere cu suruburi sau ancore, etansare cu banda precomprimata si hidroizolare cu folii. Practic, fata de montajul cu banda, pentru etansare temica se inlocuieste spuma cu banda precomprimata.
  • montaj ferestre cu precadre (profesional) – se refera la pozitionarea ferestrelor in exteriorului zidului pe precadre (ex: Triotherm+, Nyxon etc…), prindere cu suruburi si hidroizolare cu folii.

Pentru montajul ferestrelor Salamander si al tamplariei din aluminiu, RIVO CONSTRUCT utilizeaza toate tipurile de montaj, insa, pe baza experientei acumulate, recomandarea noastra este montajul cu banda deoarece reprezinta echilibrul intre costuri si recomandarile nZeb. In principal, montam termopane Bucuresti si Ilfov.