Radius Vet-cabinet veterinar-Bucuresti
Radius Vet ofera cele mai avansate abordari in managementul afectiunilor ortopedice. Interventiile chirurgicale sunt realizate cu maxima atentie si profesionalism, folosind implanturi de ultima generatie si tehnici inovative, atestate prin stagii de practica internationale. Este important sa intelegeti complexitatea problemei animalului dumneavoastra, dar si a actului chirurgical ce urmeaza sa fie realizat. De aceea, dupa consultul ortopedic vom explica in detaliu afectiunea pacientului, dar si beneficiile si riscurile procedurii chirurgicale pe care o recomandam.
Tehnici avansate utilizate frecvent la Radius Vet:
- Stabilizarea Fracturilor
In functie de localizare si de severitatea fracturii, exista numeroase tehnici de fixare a oaselor rupte.
Inainte sa alegem o metoda fixare, luam in considerare o multitudine de factori, printre care: varsta pacientului, localizarea fracturii, ingrijirea post-operatorie pe care proprietarul este dispus sa o ofere. In cele din urma, decizia privind interventia chirurgicala se bazeaza pe metoda care va oferi prognosticul cel mai bun pentru o recuperare cat mai rapida a functiei membrului afectat.
Principale metode de fixare includ placi si suruburi de compresie sau blocante, fixatori externi, brose si tije. Dar indiferent de implanturile pe care alegem sa le folosim pentru a reda pacientului nostru mobilitatea, ne impunem sa respectam principiile chirurgiei minim invazive.
- Dubla Osteotomie Pelvina (DPO) sau Tripla Osteotomie Pelvina (TPO)
Reprezinta proceduri pe care le recomandam in stadiile incipiente ale displaziei de sold, pentru a preveni distrugerea articulatiei soldului la pacientii care manifesta aceasta afectiune.
Displazia de sold se caracterizeaza printr-o dezvoltare anormala a articulatiei soldului, iar obiectivul interventiei chirurgicale este de a schimba orientarea articulatiei, pentru a obtine o stabilitate mai ridicata a acesteia, incetinind astfel procesele degenerative. Procedura necesita osteotomia (taierea oaselor) bazinului in doua, respectiv trei regiuni si fixarea in pozitia dorita cu ajutorul unui implant special.
- Avansarea Tuberozitatii Tibiale (TTA-2)
Ruptura ligamentului cruciat anterior este cea mai frecventa problema ortopedica la animalele de companie. De aceea, la Radius Vet, ne propunem sa folosim cea mai eficienta tehnica utilizata in managementul chirurgical al acestei afectiuni. Astfel, am introdus in premiera in Romania, tehnica TTA-2 (www.kyon.ch/current-products/tibial-tuberosity-advancement-tta/tta-2-development-technique) pentru a restabili functionalitatea articulatiei genunchiului prin schimbarea biomecanicii acesteia.
Avantajele avansarii tuberozitatii tibiale fata de celelalte tehnici de modificare a geometriei genunchiului sunt urmatoarele:
- vindecare rapida
- risc scazut de infectie
- tehnica chirurgicala simplificata
- tehnica chirurgicala mai putin invaziva
- reducerea leziunilor vasculare
- timp operator mai scurt
- Transpozitia Tuberozitatii Tibiale
Luxatia congenitala de patela este o afectiune specifica raselor de caini de talie mica, dar este intalnita si la cainii de talie mare si pisici.
Tehnica pe care o folosim la Radius Vet pentru acest tip de afectiune consta in corectarea chirurgicala a aliniamentului patelei (rotulei) prin osteotomia (taierea) crestei tibiale si repozitionarea acesteia, astfel incat articulatia genunchiului sa functioneze corespunzator.
Este o interventie chirurgicala de finete, dar pe care o realizam uzual, datorita incidentei ridicate a afectiunii.
- Osteotomii corective
Deformarile membrelor pot sa apara fie in urma unor fracturi calusate vicios, fie cand oasele nu se dezvolta intr-un aliniament corespunzator.
Corectarea chirurgicala este singurul tratament pentru o astfel de problema ortopedica. Lasata netratata, afectiunea va progresa rapid catre modificari degenerative ale articulatiei membrului afectat.
Obiectivul nostru este sa aliniem oasele in unghiurile si planurile fiziologice pentru a reduce durerea si distructia articulara, dar si pentru a reda functionalitatea normala a membrului. Procedura implica taierea osului, alinierea si fixarea acestuia prin metode specifice. De asemenea, daca situatia o impune putem chiar sa marim lungimea osului prin tehnici si implanturi imprumutate din ortopedia umana.