Liren -clinica stomatologica-Bucuresti

Ortodontie

Tratamentul ortodontic
De acest tratament pot beneficia in caz de nevoie: copiii, tinerii, dar si persoanele adulte. Avantajele tratamentului ortodontic: Estetica – poate nu ar trebui asezata pe primul loc, dar este motivul principal pentru care pacientul se adreseaza ortodontului; dintii aliniati ne schimba major zambetul, fizionomia, profilul si increderea in noi; Functionalitatea – se imbunatateste masticatia si de multe ori, fonatia (vorbirea). Creste durata de mentinere a dintilor pe arcada: ..
Aparate ortodontice fixe
Bracketul – este un element prefabricat ce are o dimensiune si un design realizat special pentru fiecare dinte in parte. El se fixeaza pe suprafata dintelui cu un adeziv special ce nu afecteaza smaltul. Bracketii sunt conectati intre ei printr-un fir metalic care se schimba la un anumit interval de timp. Prin intermediul acestui fir (arc) se exercita asupra dintilor o presiune usoara si continua, ce produce deplasarea dentara. Dupa fiecare activare (de obicei lunara), poate apa..
Aparate ortodontice mobile
Sunt eficiente intre 6 si 11 ani pentru corectarea unor obiceiuri vicioase (suptul degetului, respiratie orala, deglutitie infantila) sau pentru largirea arcadelor in cazul unor inghesuiri dentare minore sau medii. Chiar purtate cu constiinciozitate, in majoritatea cazurilor, pacientii urmeaza sa definitiveze tratamentul cu ajutorul unui aparat fix. Dupa varsta de 12 ani, eficienta lor este mult redusa, ceea ce i-a determinat pe medicii din America de Nord si Europa de Vest sa le folose..