Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie

Policlinici in subordine

Policlinica Balneara Sovata
Scurt istoric al statiunii balneoclimaterice SovataAtestata documentar din anul 1578 (Zowatha) statiunea se afla asezata la poalele muntilor Gurghiu pe cursul superior al Tirnavei mici, fiind una dintre cele mai renumite statiuni balneoclimaterice din tara.Lacurile sarate calde din Sovata au fost folosite pentru bai si tratamente din cele mai vechi timpuri.Prima pomenire a lacurilor curative din Sovata dateaza din 1769 (Istvan Halmagyi).Prima descriere stiintifica a lacurilor apare in car-tea in..
Policlinica Balneara Pucioasa
SCURT ISTORIC AL STATIUNII PUCIOASA SI POLICLINICII BALNEARE   Statiunea este asezata la 100 km distanta de Bucuresti ,20 km de Targoviste si 40 km de Sinaia, pe valea raului Ialomita,intr-o zona colinara, la altitudinea de 600 m,cu un climat bland, de crutare. Raul , padurile si zacamintele din zona creaza o ionizare negativa a aerului benefica cu efect vizibil in ameliorarea afectiunilor pulmonare.   Numele Statiunii Pucioasa provine de la existenta in zona a unor mari zacaminte..
Policlinica Balneara Lacu Sarat
Lacu Sarat este o cocheta statiune balneara, situata in Campia Brailei la numai 5 km de orasul Braila, de care se leaga printr-o linie de tramvai.   Statiunea este inconjurata de 70 ha de padure care atenueaza climatul excitant de stepa si constituie un placut loc de recreere.Lacul cu salinitate crescuta este format pe un vechi curs al Dunarii iar fundul lacului este acoperit pe intreaga suprafata de un namol terapeutic cu grad ridicat de mineralizare.Primele cercetari stiintifice au fos..
Policlinica Balneara Singeorz Bai
Localitatea Sangeorz-Bai este situata in bazinul superior al raului Somesul Mare, la confluenta cu paraul Borcut, la poalele Muntilor Rodnei.   Atestata documentar in anul 1245, apare mentionata pentru prima data in lucrarea "Carmaen Miserabilae", a canonicului Rogerius, care relateaza despre invazia tatarilor din 1241-1242, situata la 9 km N-V de actuala asezare, sub numele de Sfantul Gheorghe, denumirea localitatii devenind mai apoi Sangeorzul Romanesc.   Ca statiune balneara&nb..