Dr. Durbac, Bucuresti - Stomatologie generala, implantologie, estetica dentara

Implant dentar

Implant dentar
Ai nevoie de un implant dentar? Daca da, atunci trebuie sa citesti acest ghid despre implantul dentar Presupun ca ai intrat pe internet si ai inceput sa cauti ” implant dentar „, ” implant dentar Bucuresti „ sau „cat costa un implant dentar” si ai dat de acest articol. Atunci cand pierzi un dinte fie din cauza unei cari netratate la timp fie din cauza infectiilor aparute la radacina ar trebui sa te gandesti care este varianta ceea mai buna pentru inlocuirea ..
Ce este si ce nu este implantul dentar
Implantul dentar reprezinta o radacina artificiala realizata in general din titan. Acesta este introdus in osul pacientului pentru a se putea realiza si fixa o coroana dentara. Dese ori se face confuzie intre implantul dentar si realizarea in intregime a unui dinte functional in gura.  Dintele artificial este realizat din implant dentar, asa cum spuneam anterior, acesta reprezentand radacina dintelui si de coroana dentara care reprezinta partea exterioara sau partea vizibila a di..
Componentele unui implant dentar
Toate aceste piese sunt necesare atunci când vorbim de realizarea unui dinte artificial de la un cap la altul. Costul unui dinte artificial pe implant este compus dinmai multe parti. Costul coroanei dentare, costul sistemelor intermediare si din costul implantului dentar. Eu prefer sa includ in costul implantului dentar si costul sistemelor intermediare. Fac asta pentru ca la aceste sisteme, de obicei, pacientul nu prea are de ales. E ca si cum pun un cost pe anestezia dentara. Evident c..
Tipuri de implanturi dentare
Implanturile dentare au multe criterii dupa care pot fi catalogate. Multe dintre aceste criterii nu sunt relevante in aceasta discutie. Ele nu aduc o valoare in luarea deciziei de a pune un implant dentar. Le voi enumera doar pentru cei ce doresc o informare mai amanuntita asupra acestor componente medicale. Voi pune un accent mai mare atat vizual cat si cantitativ asupra tipurilor de implanturi folosite in prezent. Voi vorbi pe scurt despre celalate tipuri de implanturi dentare. 1. Forma impla..
Ce implant se potriveste mai bine in cazul tau
Fiecare pacient este unic atat din punct de vedere anatomic dar si a problemelor dentare cu care se prezinta in cabinetul stomatologic. Alegerea implantului dentar este facuta in mod normal de medicul implantolog dar in acest proces este implicat si pacientul. Acest proces ar trebui sa se desfasoare astfel: Dimensiunea implantului dentar In urma investigatiilor radiologice medicul stabileste ce dimensiuni ale implantului dentar sunt necesare. De mentionat faptul ca anumiti producatori de impla..
Avantajele si dezavantaje implanturilor dentare
Implanturile dentare au fost introduse in medicina dentara pentru a ajuta la refacerea danturii acolo unde acest lucru nu mai erea posibil. Dupa o perioada s-a constatat ca acestea pot inlocui un dinte chiar si in situatia in care exista si alte variante cum sunt puntile dentare. Mai mult, progresul materialelor si al tehnicilor de implantare au dus la rezulta exceptionale atat functional cat si estetic. Implanturile dentare vin cu multe avantaje dar si cu cateva dezavantaje. Avantajele i..
Indicatiil si contraindicatii implanturi dentare
Ca orice operatie si manopera medicala aceasta are indicatii si contraindicatii. Si in cazul acesta implanturile dentare nu fac exceptie. Indicatiile implanturilor dentare Implanturile dentare sunt indicate, ca si regula generala, atunci cand ai pierdut dintele sau maseaua cu tot cu radacina. In esenta, cand folosim un implant dentar, incercam sa punem la loc o radacina care a fost scoasa din os. Aceasta radacina artificiala urmeaza sa fie acoperita de unul sau mai multi dinti fie in zona din..
Cat costa un implant dentar
Cat costa un implant dentar sau cat te costa pe tine un dinte? Cel mai simplu raspuns la aceasta intrebare ar fi „Un implant dentar costa intre 200 si 2000 €. Si totusi probabil ca nu acesta este raspunsul care te multumeste. De ce sa varieze atat de mult costul un implant dentar? Care sunt factorii care duc la un cost mai mare sau mai mic atunci cand trebuie sa alegi un implant dentar? Acestei sectiuni ii voi dedica o atentie mai mare. Este important sa intelegi ca un pret mic..
Experienta medicului
Experienta si rata de succes a medicului care va realiza acel implant dentar. Este dificil de a realiza o evaluare corecta a experientei si calitatii actului terapeutic, a unui medic insa anumite lucruri ar putea sa-ti dea un indiciu clar ca esti pe maini bune. Iata cateva criterii dupa care sa-ti evaluezi medicul stomatolog. 1) Consultatia si radiografiile digitale. Consultatia inainte de realizarea implantului dentar ar trebui sa fie obligatorie. In felul acesta vei putea primi toate i..
Care sunt etapele in realizarea unui implant
Sa-ti pui un dinte sau o masea cu ajutorul implanturilor dentare este un proces complex si necesita mai multe etape. Desi te lovesti de reclame pe internet in care-ti promit dinti intr-o zi, trebuie sa intelegi faptul ca acei „dinti int-o zi” nu se poate aplica orcui si ca si in acele cazuri vorbim de aceleasi etape dar comprimate in 24h. Aceste etape, asa cum spuneam se pot realiza intr-o zi si acel procedeu se numeste implant dentar cu incarcare imediata. Sau in aproxima..