Color Mind Clinica de psihiatrie si psihoterapie Bucuresti

Tipuri de psihoterapie

Terapia Scurtă Strategică
Terapia Scurtă Strategică aduce o abordare originală în ceea ce privește formarea și soluționarea problemelor umane;  acest tip de intervenție are în vedere atât rezolvarea simptomatologiei sau comportamentului disfuncțional cu care vine clientul în terapie,  cât și prevenirea recăderilor prin identificarea propriilor strategii adaptative, exersarea și perpetuarea experiențelor reușite. În consecin5..
Psihoterapia centrată pe persoană
Psihoterapia centrată pe persoană a fost dezvoltată de psihologul Carl Rogers în anii 1940. De aceea este cunoscută și ca psihoterapie rogersiană. Este o formă de psihoterapie de bază printre terapiile de orientare umanistă, este non-directivă și se bazează pe relația care se crează între terapeut și client.  Rogers consideră că este necesar ca în cadrul terapeutic să se creeze un climat securizant, în care clienții să poată ..
Terapia Ocupațională
„Terapia ocupaţională este arta şi ştiinţa de a dirija participarea omului spre îndeplinirea anumitor sarcini, cu scopul de a-i restabili, susţine şi spori performanţa, de a uşura învăţarea acelor abilităţi şi funcţii esenţiale  pentru adaptare şi productivitate, de a diminua, sau corecta aspectele patologice şi de a promova starea de sănătate mintală.”..
Terapia de cuplu
Terapia de cuplu este una dintre modalitățile psihoterapeutice de abordare a dificultăților ce apar la nivelul relației de cuplu. Ea presupune prezența simultană în cabinetul de psihoterapie a celor doi parteneri. Terapia de cuplu sistemică prezentată aici se bazează în mare parte pe aceleași principii și tehnici sistemice ca și terapia familială.   În ce situații poate avea loc intrarea unui cuplu în terapie   ..
Psihoterapia cognitiv-comportamentală
Psihoterapia cognitiv-comportamentală (TCC) este una dinte cele mai cunoscute și mai bine studiate forme de psihoterapie. Aceasta este o abordare pe termen relativ scurt, concentrată, bazată pe o relație activă de colaborare între terapeut și client, în cadrul căreia clienții învață o serie de abilități specifice pe care le vor putea utiliza de-a lungul vieții. Eficacitatea acestei forme de psihoterapie a fost demonstrată în timp..
Psihoterapia psihanalitică
Psihoterapia psihanaliticăTipuri de psihoterapie Psihoterapia psihanalitică este o formă de psihoterapie modelată de principiile tehnice ale psihanalizei. Ea conține atât elemente expresive – analiza apărărilor și transferului, cât și elemente de susținere – acoperirea conflictului inconștient și întărirea apărărilor. Acest tip de psihoterapie poate fi descris prin câteva elemente caracteristice pe care le vom prezenta &..