Dumitriu Mircea Emil - Cabinet Avocat Bucuresti

Drept comercial

Contractele
CARACTERIZARE GENERALĂ A CONTRACTELOR Obiective:- să definească contractul;- să individualizeze diferenţele noţionale din perspectiva dreptului francez, englez, american şi român;- să evidenţieze principiile ce stau la baza încheierii şi executării contractelor;- să evidenţieze efectele încheierii contractelor. Cuvinte cheie: contract, voinţă contractuală, negociere, oferta de a contracta, caducitatea ofertei. 1.1. Determinări noţionaleEtimologic, termenul ..
Administratorii societatilor comerciale
Administratorii societatilor comercialeCu privire la administrarea soc.,legea distinge in functie de forma de soc.,astfel:a)ptr. soc in nume colectiv gestiunea este asigurata de unu sau mai multi administratorib)ptr. soc. in comandita simpla administrarea soc. se va incredinta unuia sau mai multor asociati comanditati.c)ptr. soc. pe actiuni-soc. este administrata de unul sau mai multi administratori temporar sau revocabilSoc. pe actiuni poate avea un sistem unitar de adm.,adica unul sau mai mult..
Istoricul dreptului comercial
Schimburile comerciale între diferite colectivităţi erau cunoscute din antichitate, fiind celebre călătoriile maritime ale egiptenilor, ale fenicienilor şi ale grecilor.Comerţul din epoca medievală este marcat de creşterea rolului arabilor în nordul Africii şi de intensificarea comerţului terestru pe drumurile construite pentru legiunile romane. Încercarea de a suplini “drumul mătăsii“ prin căi maritime şi de a acapara bogăţiile din Indii, a determinat descoperirea..