Sorin Ovidiu Anghel - Cabinet de Avocat Bucuresti

MOSTENIRE TESTAMENTARA

Validarea sau anularea testamentului
Conform Codului Civil, mostenirea poate fi legala ori testamentara, iar aceste doua modalitati pot coexista fara probleme. Cu toate acestea, exista situatii in care realitate juridica este distorsionata, fiind incalcate drepturile si interesele legitime ale unei persoane. In practica, acest risc apare de cele mai multe ori in cazul mostenirii testamentare. In consecinta, un avocat specializat in drept succesoral trebuie sa urmareasca si sa valorifice atent motivele privind validarea sau ..
Avocat succesiuni si mosteniri
Un avocat succesiuni si mosteniri poate fi calificat drept sfatuitorul dumneavoastra cu privire la administrarea spetei cu care va confruntati, sfatuitor caruia legea ii recunoaste o serie de prerogative menite a fi utilizate in identificarea, apararea si valorificarea drepturilor dumneavoastra succesorale. Un avocat succesiuni si mosteniri va poate sta alaturi indiferent de natura mostenirii – legala, ori testamentara, si indiferent de pozitia juridica pe care o aveti cu privire la..
Dobandire mostenire
Testamentul – un act juridic personalizat de dobandire mostenire Notiune de ”mostenire” defineste in principal transmiterea unui patrimoniu morits causa  in virtutea ocrotirii si intretinerii relatiilor sociale bivalente: in sens patrimonial si afectiv. Consederam insa ca un mod de dobandire mostenire de o pregnanta semnificatie afectiva este mostenirea testamentara. Acest mod de dobandire mostenire opereaza in baza unui act juridic unilateral, personal si revocabil..
Avocat profesionist mosteniri
In viziunea noastra, un mod subtil dar eficient de exercitiu al profesiei unui avocat profesionist mosteniri are la baza principii ce se regasesc inclusiv in continutul legislativ al art. 6 din Codul de Procedura Civila conform caruia orice persoana are dreptul la judecare cauzei sale in mod echitabil, in termen optim si previzibil, de catre o instant independenta, impartiala si stabilita de lege. Acelasi articol consfinteste faptul ca in acest scop, instanta este datoare sa dispuna de to..