Horeca Culinary School - scoala de educatie culinara profesionala Bucuresti
Conceput pe baza competentelor demonstrate ale unui patiser, la acest curs vom descoperi secretele acestei meserii, atât pentru cei care vor sa debuteze în aceasta profesie, dar si pentru cei ce îsi doresc deschiderea unei afaceri în acest domeniu.
1. Etica si professionalism
2. Introducere în PATISERIE
3. Sistemul HACCP – siguranta alimentului în industria culinara
4. Lectii teoretice despre materia prima în patiserie
5.Totul despre faina
6.Teorie si practica în lucrul cu zaharul
7.Teorie si practica în lucrul cu OUA SI LACTATE
8.ALUATURI DE BAZA ÎN PATISERIE:
Teorie si practica:
Aluaturi sarate:
– biscuiti savory
– aluatul fraged – tehnici de baza si lucrul cu aluatul fraged
– aplicatii practice tarte sarate
Aluaturi dulci:
– american cookies
– aluatul fraged – tehnici de baza si lucrul cu aluatul fraged: tipuri de aluaturi (clasificare)
– aplicatii practice tarte dulci
–aluat dospit: babka & brioche
–aluaturi fragede speciale: pate brise & medovik
Checuri umede
Aluat laminat :
Foietaj metode: clasic, invertit & rapid
Aluat Danish & / Aluat Croissant
Produse gluten-free