Logics - Centru de Pregatire Profesionala, Bucuresti

Bucatar - Cursuri de calificare Pret: 550 RON

Competente si cunostinte transferate în timpul orelor de teorie si practica:

  • Comunicarea la locul de munca
  • Desfasurarea muncii în echipa
  • Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca
  • Întocmirea documentelor specifice produselor alimentare
  • Asigurarea conditiilor igienico-sanitare la locul de munca 
  • Depozitarea corecta a materiei prime si a produselor finite
  • Prevenirea poluarii mediului prin depozitarea gresita a uleiului folosit în bucatarie
  • Cunostinte cu privire la întocmirea meniurilor
  • Tehnici de preparare si montare a antreurilor calde si reci
  • Tehnici de preparare termica a fripturilor
  • Tehnici de preparare si montare a gustarilor calde si reci
  • Tehnici de preparare a mâncarurilor pe baza de carne 
  • Tehnici de preparare a mâncarurilor pe baza de legume, orez, oua, paste fainoase
  • Tehnici de preparare a mâncarurilor lichide
  • Tehnici de preparare a dulciurilor (deserturilor) si a fondurilor glace
  • Tehnici de preparare a mâncarurilor pe baza de peste si fructe de mare 
  • Realizarea aluaturilor de baza
  • Realizarea salatelor
  • Realizarea sosurilor
  • Tipologia condimentelor
  • Tehnici de asezare a componentelor în farfurie (plating)

Cost: 550 RonDurata curs: 18 saptamaniCONTACTEAZA-NE!

UNDE SE TINE PARTEA TEORETICA A CURSULUI DE BUCATARI?

Locatie pregatire teoretica: sediul LOGICS, str. Cezar Bolliac, nr.6, etaj 1, sector 3, Bucuresti. 

Acces transport în comun:

  • cu tramvaiul 40 de la Unirii spre Calea Calarasilor pâna la statia Delea Noua (apoi mers pe jos 5 minute maxim pâna la intersectia strazilor Matei Basarab cu Cezar Bolliac);
  • cu metroul pâna la statia Piata Muncii si apoi mergeti pe jos 10 minute spre strada Matei Basarab, intersectie cu strada Cezar Bolliac.

 

CARE ESTE ORARUL DE CURS PENTRU PARTEA TEORETICA?

Programul pregatirii teoretice pentru un curs de bucatari se stabileste de comun acord cu toti cursantii astfel încât prezenta acestora la curs sa fie în numar cât mai mare. 

CUM SE DESFASOARA PREGATIREA PRACTICA LA CURSUL DE BUCATARI?

Programul stagiului de practica difera în functie de natura activitatii prestate de agentul economic: bucatarie a la carte, catering, fast-food etc. Cum alimentatia publica este un domeniu cu program de lucru inclusiv în weekend, exista posibilitatea ca orele de practica sa se desfasoare si în zilele de sâmbata si duminica.

Odata agreat stagiul de practica, cursantul îsi asuma responsabilitatea de a se prezenta la agentul economic în intervalul de timp agreat.

Cursantii vor fi integrati în activitatea de zi cu zi a unitatii si vor urma un program asemanator angajatilor pentru a se obisnui si cu fluxul de productie si cu munca în echipa. În cadrul stagiului, cursantii au ocazia sa aplice informatiile teoretice, sa exerseze anumite actiuni specifice unui bucatar si sa învete modul de preparare pentru diferite retete.Partenerii la care se desfasoara pregatirea practica sunt agenti economici autorizati deopotriva unitati hoteliere si restaurante (de ex. Hotel Hilton, Hotel Double Tree, restaurant Cocosu Rosu, restaurant Quattro Stagioni, restaurant La Gargantua etc.)