NeoClinique-cabinet stomatologic-Bucuresti

Endodontie

Endodontia microscopica moderna - obturatie de canal dentar si izolare lichida la cald cu beefill

Cele 5 avantaje de care se bucura pacientii cand aleg tratamentul endodontic la Neoclinique:

  • Precizia - se lucreaza cu lupe, cu microscop cu factor de marire 25x si iluminare a canalelor dentare, cu apex locator, instrument electronic de masurare a lungimii canalelor dentare. Partea interioara a dintelui este foarte mica, canalele dentare au 1 mm si ar fi greu de vizualizat si tratat fara microscopul chirurgical, doar prin tehnici tactile.
  • Izolarea ideala a canalelor dentare - prin condensarea lichida la cald cu instrumentul beefill, sigilantul lichid patrunde in toate ramurile canalelor astfel, nepermitand accesul bacteriilor care ar putea compromite succesul tratamentului endodontic
  • Curatare eficienta - prin ace rotative (tratament endodontic complet rotativ)
  • Obturatie de canal completa in 1 sedinta si vindecare rapida - comparativ cu tehnicile manuale care necesita revenirea pacientului la 3 pana la 10 sedinte de cate 1 ora
  • Rata de succes mare a tratamentului din prima incercare, aceasta fiind de peste 90% - comparativ cu tehnicile manuale si izolarea solida a canalelor care au o rata de succes statistica de 50%
  • Este dureroasa o obturatie de canal?

    Pacientul nu resimte durere, deoarece se injecteaza o cantitate mica de anestezic care amorteste zona de lucru pentru 2-3 ore.

    Dintii se pot simti mai sensibili la masticatie, la rece/cald maxim 7 zile dupa tratamentul endodontic. Acest usor discomfort ar trebui sa se diminueze in fiecare zi.

    Medicul stomatolog poate recomanda o serie de medicamente care sa va imbunatateasca starea dupa tratamentul de endodontie.

    Cat dureaza o sedinta de endodontie pentru obturatia canalelor dentare?

    In cele mai multe situatii tratamentul de endodontie se finalizeaza in aceeasi zi intr-o sedinta care dureaza 1 maxim 2 ore.

    Durata depinde de dintele tratat, sunt dinti cu o radacina, cu doua sau trei. Depinde de cat de complicata este lucrarea, daca trebuie indepartata o lucrare protetica pusa anterior acestei sedinte de endodontie. Sunt mai multe etape in obturatia de canal pentru eliminarea tesutului infectat, dezinfectare, curatare, uscare, umplere.

    Ce se intampla cu radacina dintelui si cu nervul?

    Endodontia salveaza radacinile dintelui de la extractie. Interiorul lor este curatat si utilizat pentru a sprijini reconstructia dintelui. Daca are loc extragerea nervului nu va mai fi sensibil dintele la cald sau rece, dar se il veti simti natural pentru ca este conectata radacina de os printr-un ligament.

    De ce este cea mai buna obturatia de canal prin echipamente de ultima generatie din endodontie?

    + tratamentul endodontic poate fi finalizat intr-o singura sedinta in loc de nenumarate vizite la dentist

    + rezultate imediate de vindecare a afectiunilor apicale care in mod normal se vindeca in cel putin 7 sedinte sau deloc

    + determinarea electronica a lungimii canalului recunoscuta ca fiind cea mai sigura metoda 

    + proiectia larga a canalelor apicale cu vizualizare unica a constrictiei apicale

    + reprezentarea live a miscarii prin întreg canalul radicular

    + determinarea electronica a lungimii canalului radicular, fara utilizarea radiatiilor X

    + cele mai bune rezultate de umplere prin compactarea verticala la cald

    + obturatie sigura si în canalele laterale 

    + risc minim de fracturare a radacinii

    + restaurare completa într-o singura sedinta de lucru

    + functii downpack si backfill

    + testarea sensibilitatii pulpei dentare in timpul sedintei de endodontie

    + înlocuirea rapida a cartuselor prin sistemul drop-in/drop-out

    + largirea exacta si rapida a canalelor radiculare pana la nivelul apexului prin semnalizari sonore si grafice, ceea ce înseamna ca ajuta medicul ca depistarea apexului, curatarea si largirea canalelor, urmarea tratamentului endodontic corect sa se faca rapid, fara depasiri ale apexului (manevra uzuala in tratamentul clasic cu acele endodontice pe canal, care provoaca complicatii ce pot duce chiar si la necesitatea interventiilor chirurgicale cum ar fi rezectia apicala, pentru a înlatura cauza îmbolnavirii si pentru a salva dintele)

    + sigilarea endodontica fara risc de infiltrare a canalelor radiculare.

    + în acest caz, sigilarea se realizeaza la cald prin imersia sigilantului în forma lichida - iar acest sigilant va patrunde in absolut toate canalele si microcanalele radiculare . In mod normal aceste canale ar puta avea legatura cu mediul intern al organismului si pot facilita patrunderea în canal a microorganismelor ce îmbolnavesc dintele.

    + în metoda clasica, aceasta sigilare este uscata si de multe ori poate lasa acces deschis câtre organism ori câtre mediul extern ceea ce oricum determina complicatii radiculare ulterioare.