Mystic Tree, Restaurant si Catering - Bucuresti
Daca mergeti la Mystic Tree ar fi bine sa lasati posturile, ascezele si dietele deoparte. Mancarea este absolut delicioasa. Citim la inceputul meniului: "Zambeste la fosnetul diminetii in aroma unei cafele bune, alege un meniu in increngatura miezului de zi si cu siguranta vei prinde radacini pentru a rezista si ritmului ametitor al noptii".Cum dimineata fosnise de ceva timp si ritmul noptii nu se facea inca auzit, va povestim despre increngatura meniului din mijlocul zilei. :)Daca vreti insa sa luati micul dejun acolo, aveti de ales intre cel frantuzesc (croissant, paine prajita cu unt si dulceata, lapte, cafea, fructe - 10 ron), cel englezesc si consistent caloric (ochiuri, bacon, legume, fructe, cafea/ceai - 11 ron) sau cel Energy, ca tot am invatat si noi ca cerealele sunt sanatoase (cereale cu lapte si fructe, tartine cu branza si marar, cafea - 10 ron). Din acelasi registru "natural si sanatos" gasim bauturi pe baza de lapte (intre 6 si 8 ron), cu diverse combinatii de fructe - capsuni, banane, migdale sau cu caramel si biscuiti.Pentru noi, pranzul a inceput cu limonada. Mai exact cu doua limonade, una cu zmeura si lamaie, a doua cu menta si lamaie (5 ron). Bune si racoritoare.Daca va este foarte foame si de-abia asteptati mancarea, puteti "sa va amagiti foamea" cu un aperitiv. De exemplu tartine cu vinete, cu mozzarela (8,5 ron), cu somon (11,5 ron), cu rosii si busuioc (7 ron). Am auzit ca si clatitele cu spanac si parmezan (7 ron) sau cu pui si sos roze cu vin alb (8 ron) sunt foarte bune.Daca deja ne-am obisnuit cu supa de ceapa (o gasim si aici, cu 4 ron), o putem incerca pe cea de usturoi sau pe cea cu brocolli. Sau, daca suntem in dispozitie pentru ceva usor, salatele arata foarte bine. Avem de ales intre salata cu gorgonzola si nuci (12 ron), Apple Tree cu mere si ceapa crocanta sau somon cu varza rosie si andive (18 ron).Ne-au facut cu ochiul (al treilea ochi, bineinteles, nici cand vine vorba de mancare nu uitam de calatoria noastra mistica) multe din meniu. De exemplu: muschi de vita la gratar cu sos gorgonzola (26 ron) sau cu piper verde (24 ron), rasol milanez din carne de vitel (20 ron), vita cu sos cremos de vin (25 ron), cotlet de porc cu cascaval afumat (20 ron) sau salau la gratar cu sos de creveti (26 ron).Influentate probabil de reclamele de la Tv cu puiul gatit care nu face rau (era o gluma!), ne-am hotarat la rulada de pui cu caise, cascaval si ciuperci, invelita in crusta de cartofi si la pui italienesc, adica umplut cu mozzarela, parmezan si sunca (17 ron).Delicioase si greu de dus pana la capat, mai ales in cazul ruladei. Ca garnitura, puteti alege intre cartofi (copti, condimentati, natur - 2 ron), legume inabusite in unt (2,5 ron), orez (2 ron) sau broccoli.La desert nu am ajuns, ne pare rau, dar daca incercati, sa ne spuneti si noua cum este. :) Am fi vrut, dar eul nostru gastronomic se revelase deja prea mult si o suprasaturare a sa ducea la karma negativa, portocala umpluta cu clatite, crema de vanilie si caise (8 ron), tarta cu mere caramelizate (7 ron), cu branza si ciocolata alba, cu mascarpone si sirop de fructe de padure (8 ron), clatite cu piure dse castane si sos de visine (6 ron).De mentionat este si ca intre 12.00 si 15.00 e reducere de 15% la mancare si intre 17.00 si 19.oo tot de 15% la cocktailuri (Lista de cocktailuri e lunga si alambicata. Preturile variaza intre 9 si 20 ron).E un loc care are o doza buna de romantism si poezie, asa ca e potrivit pentru o intalnire cu the one. Cum spuneam mai devreme, parterul e o alternativa buna la chefurile de acasa sau pentru cele din cluburi aglomerate si zgomotoase, iar un partener de afaceri s-ar linisti considerabil la un business lunch in mansarda.