Liceul tehnologic Dacia - Bucuresti
Înfiintat în 1925 ca Scoala de Arte si Meserii.
¨ În 1970 îsi schimba sediul (pe actualul amplasament) si devine Liceul Industrial nr.9.
¨ Între 1970-1989 a functionat cu clase de:
- liceu industrial profil mecanic (mecanic auto si prelucrator prin aschiere);
- scoala profesionala (mecanic auto, tinichigiu auto, electrician auto);
- scoala de maistri.
¨ Dupa 1990, Grupul Scolar Industrial DACIA (fost Grup Scolar Reparatii Auto) a functionat cu clase de:
- liceu teoretic: real, uman;
- liceu: informatica,
- liceu industrial: mecanic si electromecanic auto,
- scoala profesionala cu profil auto,
- scoala de maistri,
- seral cu profil auto.
¨ Din anul 2007, Liceul Tehnologic “DACIA” este unul dintre cele 4 unitati scolare din România, participante la “Proiectul privind cooperarea în domeniul formarii profesionale si tehnice”, derulat de MECT prin Centrul National de Dezvoltare pentru Învatamântul Profesional si Tehnic, împreuna cu Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA), care asigura colaborarea cu Group National pour la Formation Automobile (GNFA).
¨ Expertii GNFA au pus la dispozitie experienta lor în domeniul formarii profesionale si au contribuit la stabilirea unui program educational pentru pregatirea personalului specializat, având în vedere ca industria auto se confrunta cu lipsa fortei de munca care sa corespunda cerintelor actuale din domeniu.
¨ Ca urmare a participarii la proiect, atelierele scolii au fost modernizate si dotate în acord cu standardele internationale.
¨ Pentru anul scolar 2008-2009, a fost obtinuta pentru clasa a XI-a liceu zi – ruta directa filiera tehnologica – profil tehnic si pentru clasa a XI-a liceu seral ruta directa filiera tehnologica – profil tehnic - calificarea: “Tehnician electrician electronist auto”, pentru care s-a obtinut acreditarea in anul 2015.
¨ În anul 2012, scoala îsi schimba denumirea în LICEUL TEHNOLOGIC DACIA.
¨ În prezent, scoala functioneaza, atât cu clase de liceu filiera teoretica (matematica-informatica), tehnologica - domeniul mecanic (specializare - tehnician transporturi) si electric (specializare - tehnician electrician-electronist auto), scoala profesionala(mecanic auto), cât si cu clase de scoala postliceala (specializare - maistru electromecanic auto).
¨ Scoala s-a evidentiat prin formarea multor specialisti în domeniile pe care le pregateste (mecanic auto), de la muncitori, pâna la ingineri si profesori.