Kino Med - Kinetoterapie, Recuperare Bucuresti
La Kino Med, sesiunile coordonate de profesionisti cu experienta in kinetoterapie urmeaza o metoda unica de recuperare medicala ce presupune cinci etape, astfel:
Reducerea durerii si a inflamatiei zonei afectate
Prima etapa a programului de kinetoterapie dezvoltat de KINO MED poate include gimnastica medicala, terapie fizica, terapie manuala, kinesiotaping. Utilizarea acestor terapii reprezinta o alternativa eficienta la metodele traditionale de tratament bazate pe medicatie. Mai mult, terapiile faciliteaza efortul din etapele viitoare. In acest prim stadiu, odihna si aplicarea de comprese reci (crioterapia) sunt, de asemenea, esentiale.
Refacerea mobilitatii articulatiilor
Pentru redobandirea mobilitatii si recuperarea completa si rapida, este important ca pacientul sa inceapa cat mai rapid sesiunile intr-un cabinet de kinetoterapie, precum KINO MED. In aceasta etapa, mobilizarea incheieturii si stretching-ul muscular sunt cateva tehnici pe care kinetoterapeutii nostri le pun in practica. Desigur, intregul program va fi stabilit de catre terapeut in urma unei anamneze (evaluarea pacientului).
Refacerea masei musculare
In aceasta etapa, obiectivul il reprezinta refacerea masei musculare si cresterea rezistentei. Sesiunile presupun exercitii de rezistenta si capacitate aerobica care cresc treptat masa musculara, pentru a evita potentiale accidentari. Progresul este cuantificat prin evaluari proprioceptive si biodinamice.
Recuperarea coordonarii
Orice leziune a scheletului muscular inseamna alterarea mecanismului proprioceptiv, adica a mecanismului care ne permite coordonarea in spatiu a membrelor. De aceea, reabilitarea proprioceptiva va fi realizata cu ajutorul unor exercitii adaptate pacientului si nevoilor sale specifice. Toate cunostintele si experienta terapeutului sunt implicate si in aceasta etapa, pentru a imbunatati coordonarea si orientarea in spatiu a pacientului.
Recuperarea abilitatilor motrice
Aceasta etapa este dedicata, asa cum ii spune si numele, recuperarii motrice sau a altor miscari caracteristice activitatii pacientului. Si aceste sesiuni sunt ajustate pentru a se potrivi afectiunilor pacientului.