Filip Veterinarul - Cabinet Veterinar Bucuresti
Ciparea electronica Identificarea electronica (microcip)…moft sau..NECESITATE?
Hai sa iti explic cum sta treaba… iar apoi tu poti sa hotarasti daca este un moft sau o necesitate identificarea electronica a animalului pe care il ai. Identificarea prin microcip este cea mai actuala metoda folosita pentru identificarea animalelor, aceasta metoda este folosita atat in prezent cat si in viitor.
Dupa ce animalului i-a fost implantat un microcip, acesta poate fi scanat si in urma unei cautari in baza de date se pot afla informatii despre proprietarul animalului. Identificarea prin microcip este o metoda permanenta, rapida si netraumatizanta de identificare a animalului tau.
Microcipul este un dispozitiv electronic incapsulat intr-o sticla biocompatibila, rezistent la apa, la vibratii si la soc. Are dimensiuni comparabile cu cele ale unui bob de orez si este livrat intr-o seringa de unica folosinta, impachetata intr-un mediu steril, gata pentru a fi utilizat. Contine un cod unic ce poate fi citit numai cu ajutorul unui cititor (scanner) special proiectat pentru activarea microcipului. Nu este dureroasa si nu necesita anestezie.
Procedura de implantare este comparabila cu o injectie obisnuita, cu respectarea normelor de igiena si intr-un mod perfect steril.
Stiu ce gandesti…animalul tau nu se pierde, este in siguranta langa tine, nu iese pe strada neinsotit, nu are cum sa se piarda..s.a.m.d….dar se poate intampla odata, si pentru asta este necesara identificarea prin microcip. Si in plus…il pui odata in viata si beneficiezi tot timpul de aceste avantaje.
Avantaje:
» comform cu standardele U.E. » identificare toata viata » unicitatea microcipului (nu exista un al 2-lea cip cu acelasi numar nicaieri in lume) » codul unic nu poate fi modificat » netraumatizant, implantare usoara, fara anestezie » usor de citit cu un cititor ISO
Odata ce microcipul a fost implantat, identificarea este valabila pentru toata durata de viata a animalului. Este sigur, nu poate fi pierdut sau modificat astfel incat animalul de companie sa fie protejat in cazul pierderii sau furtului. Implantarea microcipului la animalele de companie poate fi facuta oricand, la orice varsta.
In cazul catelusilor si pisicutelor implantarea se recomanda sa se faca dupa prima vaccinare. Nu exista practic nici o posibilitate de respingere a acestuia de catre corp sau de dezvoltare a unei alergii atata timp cat acesta a fost corect implantat, cu respectarea normelor de igiena.