Dr. Vasile Ardeleanu - Cabinet Medical Individual Acupunctura Bucuresti
Tratamentul prin acupunctura efectuat de Dr. Vasile Ardeleanu
O data ce a identificat localizarea si tipul dezechilibrului, medicul alcatuieste planul de tratament: numarul de sedinte, numarul de puncte pe sedinta, intervalul dintre sedinte.
Un tratament sau „o serie” cuprinde, în general, 10 sedinte, efectuate într-un interval de cca trei saptamîni. Ele vor fi amplasate la 1-2 zile interval în prima parte a tratamentului si 3-5 zile interval la sfârsitul tratamentului. Planificarea intervalului se face functie de natura afectiunii si de tipul acesteia: acut sau cronic.
Multe afectiuni necesita efectuarea mai multor serii de sedinte.
În general, o noua serie de sedinte este necesara dupa cca o luna – o luna si jumatate de la încheierea primei serii.
O alta serie, de control si întretinere poate fi necesara dupa 6 luni de la încheierea celei de a doua serii de sedinte.
Tehnici de acupunctura utilizate de Dr. Vasile Ardeleanu
Acupunctura clasica, în care stimularea puctelor de acupunctura, situate pe toata suprafata corpului, se face prin întepare, cu ajutorul acelor.
Alte metode folosite pentru stimularea punctelor sunt:
Electroacupunctura – stimularea punctelor de acupunctura se face cu ajutorul unor impulsuri electrice, generate de electrozi speciali aplicati pe acestea.
Magnetopunctura – stimularea punctelor de acupunctura se face cu ajutorul magnetilor
Moxibustia – stimularea punctelor de acupunctura se face cu ajutorul batoanelor de moxa, care se ard; efectul resimtit asupra punctelor este caldura.
Cromopunctura – stimularea punctelor de acupunctura se face cu ajutorul unui fascicol luminos de o anumita culoare;
Presopunctura – stimularea punctelor de acupunctura se face cu ajutorul degetelor.
Pe lânga tehnica folosirii punctelor de acupunctura situate pe toata surprafata corpului, de-a lungul meridianelor, exista mai multe tehnici de stimulare a punctelor aflate numai în anumite regiuni ale corpului, pe care se gaseste o proiectie holografica a organismului:
Auriculoterapia – punctele stimulate sunt situate pe ureche
Su jok – punctele stimulate sunt situate pe palme si talpi
Tratamente complementare acupuncturii efectuate de Dr. Vasile Ardeleanu
Datorita factorilor ce determina dezechilibrul energetic (factori psihici, factori alimentari, factori fizici, de natura electroenergetica), pe lânga tratamentul de acupunctura este nevoie de multe ori si de un tratament complementar:
tratament prin dieta – în anumite afectiuni, cum ar fi diabetul zaharat, obezitatea, guta, acupunctura va ocupa un loc secundar, dieta fiind tratamentul principal
tratament fitoterapic – este strâns legat de cel dietetic, deoarece distinctia planta-aliment sau planta-medicament este de multe ori formala. Între actiunea punctelor de acupunctura si actiunea energetica a unor plante exista un paralelism care poate fi exploatat din punct de vedere terapeutic. Tratamentul cu plante medicinale poate sa preceada tratamentul de acupunctura, sa-l însoteasca sau sa-l urmeze. Aceasta asociere se bazeaza pe efectul de potentare al principiilor fitoterapice asupra actiunii stimularii punctelor.
tratamente de ordin fizic, manual – masaj terapeutic, osteopatie, reflexoterapie, shiatsu, în special pentru afectiuni cronice sau a celor cu potential de revenire, afectiuni ale coloanei, ale aparatului locomotor, etc.
tratamentul homeopatic – foarte eficient atunci când factori psihici sunt implicati
tratament medicamentos – în cazul unor afectiuni lezionale