Diana Cotumbeanu, Psihoterapeut Bucuresti

Psihoterapie cuplu

Psihoterapia de cuplu are ca si scop principal gasirea unor noi modalitati de comunicare functionale pentru ambii parteneri aflati in stare de conflict sau pur si simplu nemultumitii de relatia actuala.

Cand in relatia de cuplu unul dintre parteneri simte ca ceva lipseste, sau traieste cu regretul ca relatia sau partenerul sau nu mai este ca la inceput, atunci inseamna ca relatia are de suferit si implicit partenerii la nivel personal.

Din punct de vedere al terapeutului, cei doi oameni nu sunt intamplator impreuna si au ceva de invatat care sa-i ajute sa merga mai departe in mod sanatos si satisfacator.

Poate fi vorba despre situatii concrete nesatisfacatoare (ex.conflicte acasa sau la locul de munca, despartirea de partener, alegerea repetata a unor relatii in care partenerul se dovedeste “nepotrivit”) sau o stare generala de nemultumire, de suferinta sau de randament scazut, atacuri de panica, frica de despartire, de a ramane singur…

A fi intr-o relatie sau a avea o familie reprezinta contextul unor surse de bucurii, de conectare, de afectiune, de lucruri facute impreuna care produc placere. Dar stim cu totii ca nu este numai atat, si ca adeseori ne confruntam si cu provocari.

Psihoterapie de cuplu te va ajuta sa depasesti provocarile din relatia ta

Tu cum depasesti provocarile din relatia cu partenerul tau sau din familia ta? Exista unele instrumente care pot veni in sprijinul relatiei si a reconectarii tale la cei dragi: sunt momente in care o comunicare eficienta poate preveni un dezastru (certuri, conflicte) pe termen lung si poate da o mana de ajuta ca fiecare partener sa se simta din nou conectat, implinit si apreciat. In relatia cu psihoterapeutul poti invata cum sa gestionezi perioadele de conflict. Poti invata si intelege despre emotiile si comportamentele tale si cum ele pot determina rezultate pe care nu le doresti cand te raportezi la cei dragi si care pot afecta negativ si pe termen lung relatiile cu ceilalti.