Dentland - Clinica stomatologica Bucuresti

Ortodontie

Pe scurt Ortodontia este o ramura a stomatologiei ce se ocupa cu alinierea dintilor. Tratamentul ortodontic consta in folosirea de aparate dentare pentru a alinia corect dintii.

Tratamentul ortodontic e facut in principal pentru a imbunatati imaginea generala a fetei, pentru sanatatea dintilor si a gingiilor si functionarea in bune conditii a aparatului masticator. De cele mai multe ori, necesitatea purtarii unui aparat dentar este observata de catre medicul stomatolog generalist. In acest caz medicul stomatolog va face recomandarea de a consulta un medic specialist ortodont. In paralel, puteti observa si dumneavoastra problemele dentare pe care le aveti, urmand a apela direct la un medic ortodont.

Faceti o programere la un medic ortodont daca observati la dintii dumneavoastra una din problemele de mai jos:

  • Dintii din fata de sus sunt inclinati (iesiti) spre inafara – una dintre cele mai frecvente probleme dentare ortodontice
  • Inghesuirea dintilor – un maxilar putin dezvoltat poate determina reducerea locului pentru dinti, ducand la inghesuire. Pe de alta parte, unii pacienti pot avea spatii semnificative intre dintii lor, pe toata dantura, sau numai anterior – diastema (numita popular “strungareata”).
  • Asimetria – in special în cazul în care liniile mediane ale dentitiei superioare si inferioare nu se potrivesc, probabil din cauza deplasarii dintilor spre una din parti sau modificarii pozitiei maxilarelor.
  • O ocluzie adanca – atunci când dintii de sus ii acopera pe cei de jos prea mult (chiar pe toata lungimea lor) cand inchideti gura
  • O ocluzie inversa – atunci cand dintii superiori calca in spatele celor inferiori
  • O ocluzie deschisa – cand dintii superiori si inferiori din fata raman la distanta atunci cand cei din spate sunt in contact; limba este de multe ori inca vizibila intre dintii anteriori superiori si inferiori.
  • Dinti inclusi – la unii pacienti, dintii definitivi au un ax de formare gresita in maxilar si erup (apar pe arcada) in afara arcadei, sau nu erup, ramanand in os.