Dental Care -clinica stomatologica-Bucuresti

Implant dentar

Ce este un implant dentar? Este un surub care se insera in maxilarul unui pacient si tine locul radacinii dentare. El poate inlocui un dinte sau poate fi stalp de punte. Implantul dentar este format dintr-un surub care se insera in maxilar, un bont protetic si o coroana, identica cu coroana unui dinte natural.

Cine poate beneficia de un implant dentar? Candidatul perfect pentru implantul dentar este un pacient sanatos ce nu prezinta boli asociate si, de asemenea, este ideal ca dintele pierdut sa fie inlocuit cat mai repede posibil pentru a nu exista pieredere osoasa care se dobandeste in timp pe zonele in care s-au pierdut dintii si nu s-au protezat corespunzator.

Ce fel de implant ni se potriveste? Exista o gama larga de implante dentare, insa tipul implantului, lungimea si diametrul acestuia se vor stabili in momentul in care dentistul dumneavoastra va face o analiza amanuntita a cavitatii bucale si a radiografiilor dumneavoastra si va intocmi planul de tratament.

Din toata gama de implante dentare existente, cabinetul nostru ofera trei categorii, in functie de disponibilitatea financiara a pacientului (low, medium, high price).

Care sunt etapele, de la extractie la implant? In momentul in care un dinte este considerat irecuperabil se planifica extractia acestuia. Extractia acestuia poate fi urmata in aceeasi sedinta de inserarea unui implant sau inserarea se va face intr-un timp doi chirurghical din multiple posibile motive (infectie mare, pierdere osoasa, plan de tratament complex cu implicarea mai multor zone chirurgicale).

Dupa inserarea implantului exista o perioada intre 4-6 luni in care acesta se osteointegreaza, in tot acest timp implantul dentar se afla sub nivelul gingiei neavand nici o functionalitate. Dupa terminarea perioadei de osteointegrare implantul este descoperit, i se adauga o piesa numita bont protetic pe care se va construi viitoarea coroana dentara.

In aceasta perioada se pot utiliza multiple modalitati de protezare provizorie, astfel incat pacientii sa isi poata desfasura rutina de zi cu zi ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Implantul dentar inserat si protezat, se dispensarizeaza (se urmareste) periodic. Scopul controlului este de a verifica integritatea osului din jurul implantului si lipsa semnelor de inflamatie. In momentul in care se depisteaza unul din aceste semne, se intervine pt indepartarea lui si cresterea prognosticului implantului.