Dezinsectie, dezinfectie, deratizare Bucuresti
Ce reprezinta Dezinfectia?
Dezinfectia reprezinta procesul de eliminare a microbilor si a microorganismelor din aer, de pe obiecte, precum si din spatiu. Acesta operatie este atat obligatorie, precum si extrem de importanta pentru unitatile publice, cat si pentru domeniile private: casa, apartament, curte, spatii de depozitare, scari de bloc, etc.
Dezinfectia este o masura de protectie a muncii pentru a preveni infestarea personalului cu diferiti microbi si virusi. In anumite situatii, toate obiectele care intra in contact cu omul bolnav trebuie dezinfectate: mobilier (Dezinfectie pat, Dezinfectia noptiere, etc), frigider, sistem de incalzire, carucioare, telefon, usi, ferestre, lenjerie, etc. Acest gen de situatii sunt cu preponderenta fregvente in unitati sanitare (spitale, clinici, cabinete medicale, unitati de recuperare si tratament) si, de regula, implica si dezinfectia obiectelor folosite in scopuri medicinale.
Dezinfectia este suma operatiilor prin care sunt distruse microorganismele patogene, formele adulte si de rezistenta ale microbilor din aer, cu exceptia sporilor bacterieni. Practic, dezinfectia este metoda de decontaminare prin care se urmareste distrugerea sau micsorarea numarului agentilor patogeni de pe diverse elemente, pana la o limita acceptabila la care prezenta acestora nu mai reprezinta un risc pentru producere a unei infectii.
Dezinfectia are si un rol terapeutic pentru ca reprezinta principala metoda de indepartare si distrugere a germenilor patogeni.
Dezinfectia se realizeaza prin metode fizice si chimice si este de mai multe feluri:
- Dezinfectia preventiva sau profilactica care are drept scop distrugerea germenilor patogeni, care afecteaza sanatatea corpului uman si, in anumite situatii, a animalelor .
- Dezinfectia terapeutica sau de combatere care are ca scop combaterea bolilor infectioase si eliminarea microbilor. Totodata, in acesta categorie se incardreaza si dezinfectia continua care vizeaza distrugerea germenilor din focare de infectie.
- Dezinfectia terminala/ totala sau radicala ce urmareste sterilizarea si distrugerea imediata a germenilor patogeni din incaperi unde s-a instalat un risc crescut de producere a unei infectii.
Produsele utilizate prezinta un spectru larg de actiune pentru diferiti agenti patogeni cu actiune bactericida, virucida, fungicida, sporicida, etc si nu sunt periculoase pentru oameni si/ sau animale. Echipamentele sunt eficiente pentru orice tip de locatie si situatie. Totodata, realizam servicii in conformitate cu normele impuse de Ministerul Mediului.