Centrul National de Invatamant Turistic

Bucatar

COD CURS
NC 5122.2.1
TIP CURS
Curs de calificare nivel 3
DURATA
720 de ore, din care 240 de ore teorie si 480 de ore pregatire practica (aproximativ 6 luni)
CONDITII DE ACCES
Studii – învatamânt general obligatoriu
ACTE NECESARE
Copie carte de identitate
Copie certificat de nastere
Copie certificat de casatorie (daca este cazul)
Copie diploma de studii
Adeverinta medicala “sanatos clinic si psihic” sau copie de pe fisa de aptitudini eliberata de medicina muncii
PRET
800 lei/persoana (nu se aplica TVA)
*Nu se percep taxe suplimentare de înscriere sau examinare
 

PREGATIRE TEORETICA SI PRACTICA
Teorie

Module de curs

Comunicare
Organizare si aprovizionare
Realizarea preparatelor de baza
Bucatarie calda
Bucatarie rece
Practica
Practica se desfasoara în laboratorul propriu si în productie în cadrul hotelurilor si restaurantelor cu care Centrul National de Învatamânt Turistic a încheiat conventii de practica. Modulul se finalizeaza cu caiet de practica în bucatarie.

COMPETENTE PROFESIONALE DOBÂNDITE
1. Comunicarea la locul de munca
2. Desfasurarea muncii în echipa
3. Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca
4. Asigurarea conditiilor igienico-sanitare
5. Organizarea cadrului general de deschidere si închidere a activitatii sectiei
6. Prevenirea poluarii mediului
7. Întocmirea documentelor specifice
8. Pregatirea antreurilor calde si reci
9. Pregatirea fripturilor
10. Pregatirea gustarilor calde si reci
11. Pregatirea mâncarurilor din carne
12. Pregatirea mâncarurilor din legume, orez, oua, paste fainoase
13. Pregatirea preparatelor lichide
14. Prepararea dulciurilor (deserturilor)
15. Prepararea fondurilor glace
16. Prepararea mâncarurilor din peste si fructe de mare
17. Realizarea actiunilor de supervizare si control
18. Realizarea aluaturilor de baza
19. Realizarea salatelor
20. Realizarea sosurilor

EXAMENUL DE ABSOLVIRE A CURSULUI
Test scris cu întrebari din modulele de pregatire teoretica.
Proba practica consta în executarea de preparate si prezentarea acestora, conform biletelor de examen extrase.

TIP CERTIFICAT OBTINUT
Certificat de calificare profesionala cu recunoastere nationala si internationala eliberat de Autoritatea Nationala a Calificarilor, cu avizul Ministerului Educatiei si Cercetarii si al Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.

ACREDITARE
Centrul National de Învatamânt Turistic este autorizat de catre Autoritatea Nationala a Calificarilor pentru cursul de BUCATAR, conform autorizatiei seria B nr. 0011218, eliberata cu avizul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale si Ministerului Educatiei Nationale.