CDM Relocation - Mutari si relocari, Bucuresti
Viza, imigrare si permis de munca La prima vedere, legislatia in materia imigrarii din Romania pare complicata si adesea inaccesibila. Misiunea noastra este sa ghidam clientii catre o experienta pozitiva, fara consum de timp, resurse umane si financiare.Suntem experti in domeniul imigrarii, ceea ce inseamna ca noi realizam efectiv toate serviciile de consultata si reprezentare juridica, fara sa externalizam aceste servicii, oferind clientilor cele mai bune servicii pentru angajatii lor si familiile acestora.Scopul nostru este de a asigura clientilor nostri cele mai bune solutii privind procesul obtinerii dreptului de sedere in Romania, incluzand urmatoarele servicii:Pregatim, depunem si monitorizam cererile de viza impreuna cu autoritatile competente.Insotim angajatii la notar pentru traducere si legalizarea documentelor.Oferim asistenta de la etapa initiala pana la depunerea si finalizarea procesului de obtinere a dreptului de sedere.Viza si servicii de imigrare Informatii utile viza, documente:
- Avize de munca pentru detasati si angajati locali
- Vize de lunga si de scurta sedere
- Permise unice de sedere si carduri de rezidenta
- Reunificarea familiei
- Cartea albastra
- Certificat de inregistrare
- Inregistrare CNAS
- Notificari ITM
- Apostile si supralegalizari
- Preschimbare permise de conducere
- Sprijin pentru documente personale
- Scrisori de invitatie
- Anulari si decizii de returnare
- Înfiintare firme
Suntem disponibiliCere o cotatieAvize de munca pentru detasati si angajati locali
Pentru cetatenii statelor din afara Uniunii Europene care lucreaza pe teritoriul Romaniei, pe payroll local sau detasat, este nevoie de aviz de munca.
Pentru acesti cetateni, procesul poate fi extrem de stufos si anevoios implica mai multe institutii.
Vize de lunga si de scurta sedereDupa ce au obtinut o autorizatie de munca, cetatenii din afara Uniunii Europene si familiile acestora au nevoie de permise unice de sedere. Cardurile de rezidenta sunt emise pentru cetatenii straini care sunt membrii ai familiei unui cetatean UE/SEE/Elvetia/cetateni romani. Documentele sunt valabile 5 ani si sunt obligatorii daca sederea pe teritoriul Romaniei depaseste 90 de zile in 6 luni. Aceste carduri sunt eliberate de autoritati intr-o perioada de 3 luni de la data solicitarii. Aceasta se obtine in 60 de zile de la obtinerea comunicarii pentru reunificarea familiei. Viza scurta de sedere este necesara pentru cetatenii din afara Uniunii Europene care au deja un permis de sedere romanesc dar vor sa viziteze alte tari ale Uniunii Europene sau non-UE, in scopuri personale sau de afaceri.Permise unice de sedere si carduri de rezidentaDupa ce au obtinut o autorizatie de munca, cetatenii din afara Uniunii Europene si familiile acestora au nevoie de permise unice de sedere. Cardurile de rezidenta sunt emise pentru cetatenii straini care sunt membrii ai familiei unui cetatean UE/SEE/Elvetia/cetateni romani. Documentele sunt valabile 5 ani si sunt obligatorii daca sederea pe teritoriul Romaniei depaseste 90 de zile in 6 luni. Aceste carduri sunt eliberate de autoritati intr-o perioada de 3 luni de la data solicitarii. Reunificarea familieiCartea Albastra reprezinta un document care se acorda doar angajatilor cu o calificare inalta si care au contract local. Valabilitatea acestu document este de 2 ani, iar dupa o perioada de sedere de un an si jumatate intr-un stat membru UE, solicitantul are posibilitatea de a gasi un alt loc de munca inalt calificat intr-un alt stat membru UE. Procedura poate incepe numai dupa ce solicitantul a obtinut un permis de sedere cu o valabilitate de minim 1 an. Procedura este anevoioasa, iar perioada legala de asteptare este de 3 luni de la data solicitarii.Cartea albastraCartea Albastra reprezinta un document care se acorda doar angajatilor cu o calificare inalta si care au contract local. Valabilitatea acestui document este de 2 ani, iar dupa o perioada de sedere de un an si jumatate intr-un stat membru UE, solicitantul are posibilitatea de a gasi un alt loc de munca inalt calificat intr-un alt stat membru UE. Certificat de inregistrare
Pentru a intra pe teritoriul Romaniei, cetatenii Uniunii Europene nu au nevoie de viza. In schimb, daca perioada lor de sedere depaseste 90 zile consecutive in 6 luni, ei au nevoie de un certificat de inregistrare pe care-l pot solicita de la Inspectoratul General pentru Imigrari.
Certificatul de inregistrare este valabil 5 ani, dar perioada sa de valabilitate se poate prelungi. Acest document poate fi emis intr-o singura zi.
Inregistrare CNASCetatenii din afara Uniunii Europene, detasati in Romania, si familiile acestora trebuie sa se inregistreze la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Notificari ITMAngajatorii romani care semneaza contracte de detasare cu cetateni UE sau non-UE trebuie sa depuna in acest sens o notificare la Inspectoratul Teritorial de Munca. Legea prevede ca documentul sa fie depus cu 5 zile inainte de data de incepere a detasarii. Apostile si supralegalizariClientii CDM RELOCATIN SERVICES sunt ajutati in obtinerea certificarilor potrivite (apostile sau supralegalizari). Fiind o certificare oficiala, apostila poate fi aplicata pe mai multe documente cum ar fi, certificate (de nastere, de casatorie, caziere judiciare), diplome doar intre tarile semnatare ale Conventiei de la Haga, in 1961. Apostila reprezinta o cerinta obligatorie pentru anumite tipuri de documente emise pe teritoriul Romaniei si dovedeste ca documentul este original. Documentele cu apostila pot fi folosite in afara tarii, in procese de imigrare. In cazul tarilor care nu sunt semnatare ale Conventiei de la Haga, documentele emise de aceste state trebuie sa urmeze procedura de supralegalizare, care implica obtinerea unor certificari de la diferite institutii, cum ar fi Ministerul Afacerilor Interne sau misiunile diplomatice.Preschimbare permise de conducerePotrivit legislatiei rutiere, cetatenii din Uniunea Europeana sau din tarile non-UE care au resedinta pe teritoriul Romaniei trebuie sa depuna o solicitare pentru preschimbarea permisului strain de conducere cu unul romanesc. Sprijin pentru documente personaleIn caz de necesitate, sprijinim clientii sa obtina cazier judiciar pe teritoriul Romaniei. CDM RELOCATION SERVICES isi consiliaza si isi sprijina clientii in obtinerea mai multor acte cum ar fi, certificatele de nastere sau de casatorie pentru cetatenii straini sau romani. Scrisori de invitatieCompaniile care doresc sa invite cetateni straini in Romania in scop de afaceri se pot adresa CDM RELOCATION SERVICES pentru a fi sprijinite in vederea obtinerii scrisorilor de invitatie necesare dosarului pentru viza in Romania. Anulari si decizii de returnareAutoritatile din Romania trebuie sa fie informate aunci cand se incheie contractul de munca sau de detasare a unui cetatean strain, in vederea anularii documentelor pentru procesul de imigrare. Daca vor sa paraseasca Romania dupa ce au depasit perioada de sedere legala, cetatenii non UE au nevoie de o decizie de returnare. Documentul constituie actul administrativ prin care Inspectoratul General pentru Imigrari constata sederea ilegala pe teritoriul României a strainului si stabileste obligatia acestuia de returnare, precum si termenul pentru plecarea voluntara.Înfiintare firme
Companiile cu raspundere limitata devin din ce în ce mai populare si este usor de vazut de ce. Pe lânga combinarea celor mai bune caracteristici ale parteneriatelor si corporatiilor, SRL-urile evita principalele dezavantaje ale ambelor structuri de afaceri.Proprietarii unei SRL sunt numiti „asociati”. Deoarece majoritatea statelor nu restrictioneaza dreptul de proprietate, asociatii pot fi persoane fizice, corporatii si alte SRL-uri, interne sau straine.
Oferim servicii profesionale de înfiintare firma care va asigura ca respectati toate cerintele legislatiei locale.Încercam continuu sa ne îmbunatatim operatiunile si sa obtinem o eficienta maxima, astfel încât sa putem oferi cele mai mici costuri de procesare si cei mai rapizi timpi de procesare d