Dr. Bogdan Calenic-clinica stomatologie- Bucuresti

Implant Dentar

mplanturile dentare reprezinta standardul maxim de calitate in stomatologia moderna. Implanturile functioneaza si arata ca dintii naturali fiind in multe cazuri solutia ideala pentru inlocuirea dintilor lipsa.

Aceasta pagina raspunde in detaliu pacientilor care vor sa stie exact care sunt etapele unui implant dentar, care sunt riscurile asociate unui implant, cat este durata medie de viata, care sunt beneficiile si contraindicatiile lucrarilor pe implant.

 

Etape Implant Dentar Pasul 1: Consult de specialitate

Este pasul la finalul caruia putem raspunde la intrebarile dumneavoastra: ” Care este solutia de tratament?”, “Care sunt costurile?“, “Cat dureaza?”

Raspunsul la aceste intrebari se poate face dupa analiza in detaliu a radiografiilor sau tomografiilor dentare, a situatiei clinice si a starii de sanatate generala. Pe baza acestor elemente putem decide: care este tipul de implant dentar necesar; de cate implanturi este nevoie; unde trebuie inserate acestea la nivelul osului; care este felul in care muscati; care este calitatea osului maxilar sau mandibular. Toate aceastea ne permit realizarea unei interventii sigure, nedureroase si cu rezultate bune in timp.  Tot in aceasta sedinta se stabileste si ce lucrare protetica este necesara: integral zirconiu, zirconiu si ceramica sau metalo-ceramica.

Pentru pacientii foarte anxiosi oferim alternative care sa confere un plus de confort in timpul interventiei. Astfel pe langa anestezia locala putem folosi medicatie sedativa, anti-anxiolitica sau inhalo-sedare.

Pasul 2: Inserarea implantului

 

Acest pas presupune o inverventie mini-chirurgicala, nedureroasa prin care inseram implantul la nivelul osului. Contrar eventualelor temeri ale pacientilor, realitatea este ca nu veti avea nicio sensibilitate in timpul interventiei. Totodata procedura dureaza relativ putin (aproximativ 1 ora)  si disconfortul este minim dupa interventie. Prin comparatie inserarea unui implant este mai simpla decat o extractie dentara.

Ce se intampla exact in timpul interventiei?

Descriem mai jos etapele clasice ale inserarii implantului dentar. Mentionam ca in functie de cazul clinic exista variatii ale acestei tehnici

1. La inceput se efectueaza o anestezie locala care asigura lipsa oricarei sensibilitati in zona de interventie timp de cateva ore. 2. Pasul urmator presupune o incizie minima la nivelul gingiei, deasupra locului unde se insera implantul pentru a localiza exact osul si a vizualiza forma acestuia. 3. Urmeaza pregatirea locasului de inserare a implantului (un canal) la nivelul osului prin osteotomie. Aceasta etapa se realizeaza folosind o freza a carei dimensiune este similara cu cea a formei implantului. Pentru succesul interventiei acordam si acestui pas o deosebita atentie, aplicand presiuni minime si folosind racire cu ser fiziologic care previn incalzirea osului. Etapa de inserare a implantului poate fi resimtita ca o usoara vibratie care este in toate cazurile foarte bine tolerata. 4. Urmatoarea etapa presupune inserarea implantului dentar in locul creat in os. 5. Interventia se incheie cu sutura gingiei 6. Dupa inserarea implantului este nevoie de o perioada de vindecare de aproximativ 4 luni . Aceasta perioada este  foarte importanta si necesara pentru a asigura trecerea de la stabilitatea primara (pur mecanica, data de inserarea solida la nivelul osului) la stabilitatea biologica (data de fuziunea implantului cu osul). Stabilitatea biologica sau osteointegrarea este cea care asigura in final mentinerea implantului in functiune pe termen foarte lung.

Pasul 3: Realizarea coroanelor

 

Dupa perioada de integrare osoasa in implantul dentar se ataseaza coroana dentara. Aceasta poate fi confectionata din diferite materiale in functie de zona care se reface. Coroanele si puntile dentare se pot efectua din zirconiu integral, zicorniu si ceramica sau metalo-ceramica. Toate lucrarile efectuate in clinica noastra se realizeaza in colaborare cu un laborator dentar de top ( Dr Fischer).  Pentru informatii complete referitoare la preturile pentru fiecare solutie de tratament oferita de noi accesati Lista de Preturi.

Avantaje Implant Dentar

Implantul dentar reprezinta la ora actuala alegerea cea mai potrivita pentru restaurarea dintilor pierduti. Lucrarile dentare pe implant au cateva caracteristici care le fac net superioare celorlalte variante cum ar fi lucrarile pe dinti naturali sau proteze mobile.

Dintii naturati raman intacti – Lucrarile pe implant se fac fara ca dintii naturali sa fie frezati. In acelasi timp implanturile preiau o parte din sarcina masticatorie reducand la minim fortele ce actioneaza pe dintii naturali.

Estetica si functionalitate excelenta – Lucrarile pe implant arata, se simt si functioneaza similar cu dintii naturali. Studiile arata ca restaurarile pe implant imbunatatesc semnificativ felul in care aratam, masticatia alimentelor, felul in care vorbim precum si sanatatea orala generala. Prezenta lucrarilor fixe si sigure pe implant inseamna si incredere in sine imbunatatita.

Rata de succes excelenta – Atunci cand sunt inserate printr-o tehnica corecta si cand sunt igienizate riguros rata de succes la 10 ani a unui implant dentar este de 95-97%.

Garantie pe termen lung – La ora actuala implanturile dentare sunt cea mai buna solutie stomatologica pe termen lung.  O lucrare pe implant are o durata de viata intre 10-30 de ani prin comparatie cu puntile dentare pe dinti naturali unde durata medie este de 7-10 ani.

Avantajos finaciar – Implanturile dentare reprezinta alegerea cea mai avantajoasa din punct de vedere financiar pe termen lung. Expicatia sta in faptul ca rata de succes si durata de viata a unui implant este mai mare comparativ cu cea a altor lucrari stomatologice (punti pe dinti naturali, proteze mobile).

Pentru informatii complete referitoare la avantajele si beneficiile implanturilor dentare accesati avantaje si beneficii.

Durata de viata a unui implant dentar

Una dintre cele mai frecvente intrebari de la pacienti este “Care este durata de viata a unui implant dentar?“. Succesul in timp al lucrarilor pe implant depinde de 3 factori:  procedura chirurgicala efectuata corect de catre medic, pacient cu stare de sanatate generala buna, igiena orala corect efectuata.

Durata de viata medie pentru implanturile dentare este intre 10-30 de ani. Rata de succes este in medie de 97% pentru implanturile unidentare si 95% pentru lucrarile pe mai mult de 2 implanturi pe o perioada de 10 ani. Prin comparatie rata de succes in cazul lucrarilor efectuate direct pe dinti naturali este de 75-85%. Prin comparatie lucrarile cu sprijin pe dinti naturali au o durata de 7-10 ani datorita riscului de aparitie a cariilor.

Succesul in timp al implanturilor dentare are la baza si carateristicile de suprafata a titanului care permit fuziunea cu osul. Aceasta proprietate, numita osteointegrarea implantului, asigura stabilitatea biologica necesara pentru mentinerea in functie a lucrarilor pe implant pe termen foarte lung.

Implant dentar AlphaBIO ( inclusiv bont vindecare si bont protetic) – Garantie 5 ani1800 RON1100 RON Implant dentar BREDENT ( inclusiv bont vindecare si bont protetic)- Garantie 5 ani2700 RON1800 RON Sinus Lift2000 RON Aditie os si membrana resorbabila300 RON