Iancu Bogdan - Cabinet de avocat Bucuresti

Investitii

Incepand cu anul 1989, an de cumpana pentru evolutia din toate punctele de vedere a tarii noastre, economia nationala a trecut la un nivel firesc pentru orice natiune a lumii, respectiv la economia de piata, bazata pe competitivitate. Evolutia fireasca a fost mult ingreunata de labirintul legislatiei in domeniu insa incepand din anul 2000, odata cu primele semne ale intrarii Romaniei in marea familie europeana, investitorii straini au inceput sa-si arate interesul crescand fata de potentialul tarii noastre.

Pentru a demara o afacere pe teritoriul Romaniei ar trebui cunoscute in primul si primul rand prevederile Legii 31/1990 republicata in noiembrie 2004 care prevede formele de asociere in vederea desfasurarii activitatilor economice. Principalele doua forme de asociere in vederea desfasurarii de activitati economice pe teritoriul Romaniei sunt :

– societati cu raspundere limitata si– societati pe actiuni

Societatea cu raspundere limitata poate avea minim un asociat si maxim 50, cu un capital social de minim 200RON. Societatea pe actiuni trebuie sa inglobeze un numar minim de 2 actionari iar capitalul social trebuie sa fie de minim 25.000EURO.

Toate societatile cu personalitate juridica romana trebuie sa-si declare un sediu social. Datorita interdictiei legale potrivit careia la acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati doar daca cel putin o persoana este, in conditiile legii, asociat in fiecare dintre aceste societati, noi venim in intampinarea nevoilor clientilor nostri prin punerea la dispozitie, pe o perioada limitata, a adresei cabinetului pentru declararea sediului social.

Mai este important de stiut ca o persoana fizica sau o persoana juridica nu poate fi asociat unic decat într-o singura societate cu raspundere limitata, iar societatea cu raspundere limitata nu poate avea ca asociat unic o alta societate cu raspundere limitata, alcatuita dintr-o singura persoana.

Rolul cabinetului nostru nu se rezuma la consultanta juridica si mijlocirea infiintarii unei societati ci merge pana la a va oferi oprtunitati de afaceri sau a va pune in legatura cu potentiali furnizori sau beneficiari ai afacerii d-voastra.