Apollo Arts - Scoala de arte, Bucuresti
Calitatea cea mai importanta a unui elev care intra pe tarâmul muzicii, fie ca este copil, adolescent sau om matur, o reprezinta simtul muzical. Muzica trebuie sa traiasca în sufletul sau. În creierul omului de talent si de geniu, muzica traieste cu mult înainte ca ea sa fie cântata. Iata ce beneficii putem avea cu ajutorul cursului de pian: dezvoltarea auzului muzical, memoriei si a imaginatiei, dezvoltarea gândirii muzicale, cresterea capacitatii de concentrare, cultura generala, dezvoltarea capacitatilor motorice, dezvoltarea dexteritatii degetelor si a musculaturii mâinilor, încredere în sine, autocunoastere, autocontrol, îmbunatatirea abilitatilor cognitive, metoda de relaxare.
Anton Rubinstein spunea despre pian : „Credeti ca este un singur instrument? Sunt în el o suta de instrumente.”
2. La ce vârsta poti începe cursurile de PIAN ?
– Oricând peste vârsta de 3 ani si jumatate.
3. Ce vei învata la orele de pian ?
– Abordarea si întelegerea notiunilor de armonie, polifonie si forme muzicale, cât si a notiunilor de teorie si istoria muzicii
– Exercitii de tehnica pentru brate si degete prin: game, arpegii, acorduri, octave, tehinca notelor duble (de la secunda pâna la decima), deplasarea mâinilor la mari distanta-salturi. Se vor lucra studii de Carl Czerny, Frédéric Chopin, Alexandr Scriabin, Serghei Rahmaninov, Claude Debussy, Igor Stravinsky, exercitii din “The Virtuoso Pianist” de Charles Louis Hanon, “Toca escalas para teclando”, “A dozen a day”- Edna Mae Burnam etc.
– Abordarea metodelor : “Piano Time”- Pauline Hall, “Prep Course”- Alfred’s Basic, Easiest Piano Course- John Thompson’s, “Mica Metoda de Pian”- Maria Cernovodeanu, “Scoala pianistica prietenoasa”- Agnes Lakos, “Ce pot face 4 mâini ?” – Dorina Tereza Gorgan, etc.
– Posibilitatea de a cânta împreuna cu profesorul sau cu un coleg/a lucrari pianistice scrise pentru 4 mâini
– Posibilitatea de a dezvolta calitatile vocale cu ajutorul acompaniamentului pianistic.
– Dirijarea lucrarilor abordate, pentru îmbunatatirea ritmului, cât si pentru întelegerea imaginii artisitice asupra unei lucrari muzicale (continutul, sensul, esenta poetica a muzicii)
– Utilizarea corecta a pedalei si explicarea colaborarii acesteia cu sunetul.
4. Ce repertoriu vei aborda la cursul de PIAN?
– Repertoriul Preclasic, Clasic, Romantic, Modern, Impresionist, Conemporan, Pop, Pop-Rock, repertoriu Disney, muzica de film, Reductii si transpozitii a unor lucrari celebre din zona clasic-simfonica, lucrari scrise pentru 4 mâini.
5. Cât de mult trebuie sa studiezi ?
– Cel putin 20 de minute pe zi pentru începatori, iar celor avansati recomandam 1h/zi.
6. Unde vom fi vazuti ?
– În spectacolele si recitalurile organizate de Apollo Arts.
– Concursuri si festivaluri nationale si internationale.
7. Ce-mi trebuie pentru asta ?
– Perseverenta, timp, vointa, pasiune, dorinta, rabdare si voie buna !
8. De ce la Apollo Arts ?
– Pentru ca noi aici, la Apollo Arts, folosim arta ca mijloc principal de exprimare, simtire si traire.
Ne place sa credem ca pasiunea noastra pentru arta se transmite tuturor celor care sunt deschisi sa o îmbratiseze. Cu totii suntem artisti, dar putini dintre noi au curajul sa o exploreze, iar la Apollo Arts, folosind metode contemporane de predare, reusim cu succes sa însufletim exprimarea artistica din fiecare persoana care face parte din familia noastra.
Prin abordarea simbiotica a conceptului artistic, spectacolele Apollo Arts se definesc printr-o fuziune a artelor.
Te asteptam sa descoperi artistul din tine!
* Optional cu predare in limba engleza