Any Beauty Style - Salon Infrumusetare Chitila
Esti dezamagita de forma, marimea sau culoarea buzelor tale?
Iata tot ce trebuie sa stii despre Micropigmentarea buzelor .
Pentru buze, este utilizata in conturarea sau refacerea conturului pierdut al buzelor si in colorarea partiala sau totala a buzelor.
Excelent in reconstruirea buzelor prea subtiri, cu forme inegale sau disproportionate, micropigmentarea este si o solutie în cazul tenurilor sensibile si a celor alergice la machiaje.
Daca, spre exemplu, esti sportiva, tânara mamica, în armonia chipului tau, ai nevoie de putina culoare, ori daca vârsta nu te mai rasfata cu buze pline si frumos conturate, atunci machiajul semi-permanent este o alegere inspirata.
E bine de stiut si ca pigmentul este introdus în primele straturi ale pielii, asadar orice alt ruj sau lip-gloss aplicat normal pe buze nu isi modifica nuanta.
Daca la un eveniment mai special doresti o nuanta mai închisa sau mai deschisa a buzelor, poti sa folosesti orice culoare de ruj pe care o vrei, iar nuanta aleasa va fi o excelenta baza pentru machiaj.
Gama de culori este diversificata, putand alege intre multe nuante de pigment pentru buze. Forma conturului si nuanta finala sunt stabilite împreuna cu esteticiana.
În functie de procedura aleasa, aceasta poate dura între 1 si 3 ore. Pentru un rezultat care va ramâne cel putin trei ani pe buzele tale, de regula, este nevoie de doua sedinte de micropigmentare. Cea de a doua procedura dureaza aproximativ 45-75 de minute.
Nuanta aleasa se va estompa cu aproximativ 30 % in primele doua-trei saptamâni de la micropigmentare, urmând ca, în fiecare an, culoarea sa scada din intensitate cu 25-30%, putând reveni pentru reintensificarea culorii undeva între trei si patru ani.
Cât despre durere, ei, aici este usor complicat sa generalizam, pentru ca, la fel ca în cazul pensatului sau epilatului, de exemplu, unele persoane s-ar putea sa simta un oarecare disconfort, altele mai putin, însa acesta variaza în functie de sensibilitatea fiecareia. Cert este ca senzatia de disconfort este suportabila, mai ales ca noi folosim întodeauna solutii anestezice aplicate extern.
În perioada de refacere de dupa micropigmentare, buzele trebuie bine hidratate si emoliate, pentru a ajuta ca exfolierea normala, care urmeaza tatuarii, sa se realizeze uniform. Odata cu aceasta exfoliere, un anumit procent din culoare se va estompa, iar buzele se vor apropia de nuanta care îti va ramâne pe buze.
CÂND SA ALEGI MICROPIGMENTAREA BUZELOR
Daca buzele tale se încadreaza intr-una dintre problemele comune de estetica:
-sunt subtiri sau decolorate, încât nu se mai vad bine
-colturile sunt decolorate si nu au o terminatie vizibila
-conturul buzelor nu are o forma bine definita sau au aparut ridurile fine, odata cu vârsta
-buzele sunt inegale sau vizibil disproportionate
-din cauza unor interventii sau traumatisme, ai ramas cu cicatrici si forma buzelor s-a modificat
-centrul buzei nu este bine conturat
-si-au pierdut din volum si nu le mai consideri îndeajuns de atractive