Farmacia Alphega - Bucuresti

Ceaiuri din plante

Un ajutor demn de luat in seama si la indemana oricui il reprezinta ceaiurile din plante, usor de preparat si de administrat. Ce e mai simplu decat sa fierbi o cana cu apa, sa presari frunzele sau florile plantelor si apoi sa strecori continutul. Pentru cei care nu suporta bine gustul usor amarui al diverselor plante, o lingurita de miere este de ajutor. Iata deci cum cativa pasi simpli aduc beneficii importante. Ceaiurile recomandate sunt ceaiul verde si ceaiul negru. Ambele sunt recunoscute pentru proprietatile lor depurative. Atat cel verde, cat si cel negru sunt foarte eficiente contra obezitatii, intrucat prin continutul de tanini si cafeina stimuleaza procesele de ardere a grasimilor si au un excelent efect diuretic si antioxidant. Continutul bogat in substante active precum, aminoacizi, iod, potasiu, fluor, fosfor, uleiuri volatile, vitamine (C, B1, B2, PP, K) si alte minerale, recomanda consumul de ceai negru nu doar la diete ci si in cazul unui spectru larg de afectiuni de tipi dermatologice, la cele cardiace sau oncologice. Cele mai bune sunt ceaiurile cu efect depurativ, care elimina toxinele, dar si excesul de apa acumulat, curatand in acest fel organismul de balast. In functie de actiunea principiilor active din plantele de baza, acestea se pot consuma inainte sau dupa mesele principale din zi. In principal acestea ajuta la digerarea mai rapida a alimenteror, la grabirea procesului de metabolizare, eliminarea toxinelor rezultate si mai ales la topirea grasimilor acumulate in organism. Un alt ceai recomandat persoanelor ce vor sa scape de surplusul de kilograme este ceaiul de soc (Sambucus nigra). De la planta se folosesc in principal florile si numai in stare uscata. Este puternic depurativ si usor laxativ, contribuind in mare masura la eliminarea rapida a toxinelor. Actioneaza asupra aparatului digestiv, imbunatatind digestia, calmand colicele, durerile stomacului si cele hepato-biliare. Se prepara din 2 lingurite de flori de soc (uscate), peste care se toarna o cana mare de apa clocotita. Se tine ceaiul acoperit cca 20 de minute, dupa care se strecoara. Pentru slabire se beau astfel 3 cani de ceai pe zi, cate una dupa fiecare masa principala.