Ariadna- Centru de Terapii Alternative Bucuresti

Bioenergoterapia

Bioterapia provine din cuvântul gecesc „bios” care înseamna viata.

Toate organismele vii, inclusiv cele din lumea vegetala poseda energie si de aceea vindecarea sau ameliorarea cu ajutorul bioenergiei este o vindecare anturala, realizata cu energia care se afla în jurul nostru. Aceasta energie trebuie captata si redirectionata si exista persoane dotate din nastere cu acest dar.

Bioterapia este o metoda foarte veche practicata în toata lumea, alaturi de Reiki, aromoterapie, meloterapie, psihoterapie, sacroterapie etc. Prin toate aceste metode se ajunge la vindecari miraculoase în folosul creatiei, dar pentru realizarea lor este necesar un singur lucru: CREDINTA, încrederea, atât în terapeut cât si în metoda folosita. Bioterapeutul trateaza, vizualizeaza pe corpul eteric si mintal, realizând un transfer bioenergetic între el si pacient pentru ca mâinile sunt antene energetice cu o inteligenta extraordinara. Pacientul care s-a hotarât sa faca un tratament bioenergetic trebuie sa îsi aleaga cu grija terapeutul, pentru ca este foarte importanta încrederea pe care i-o acorda acestuia.

Tratamentul pe care îl administreaza un bioterapeut consta în masaj terapeutic, pase bioenergetice, concetrare mentala etc. De regula, pentru un bun terapeut nu constituie o problema a lucra pe pacient la distanta sau pe fotografie, de aceea se mai spune ca bioterapia este un fel de magie în sensul bun al cuvântului. Recomand tuturor persoanelor care doresc echilibrari, diagnosticari, sau tratamente sa apeleze la bioterapeutipentru ca rezultatele sunt evidente fara medicamente sau alte tratamente si asa vor avea o viata sanatoasa si echilibrata. Psihoterapie Psihoterapia este un domeniu interdisciplinar, situat la granita dintre medicina si psihologie. Este o modalitate de tratament cuprinzator, deliberat si planificat, prin mijloace si metodologii stiintifice, având un cadru clinic si teoretic, centrata pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburari mintale sau stari de suferinta psihosociale si/sau psihosomatice si comportamentedisfunctionale. (definitia data psihoterapiei de catre FRP- Federatia Româna de Psihoterapie). Respectiv psihoterapia este o relatie interpersonala intentionata utilizata de un psihoterapeut cu formare de specialitate cu scopul de a ajuta un client sau pacient privitor la problemele sale de viata.În psihoterapie se utilizeaza o gama larga de tehnici, dar indiferent de tehnicile utilizate, se considera (Dafinoiu,I, 2000) ca cel mai important element în psihoterapie la ora actuala este relatia terapeutica – factor comun în toate orientarile terapeutice.

În lume, psihoterapia este practicata de psihologi, medici, psihiatri, asistenti sociali, teologi, consilieri sau absolventi de alte studii superioare si care au formare în psihoterapie.

În România, psihoterapeutii sunt psihologi, medici, psihopedagogi si asistenti sociali cu formare într-o anumita scoala sau metoda de psihoterapie. Cei mai multi autori (Dafinoiu, I, 2000) considera ca psihoterapia ar putea fi mai bine definita folosind termenul psihoterapii, datorita multiplelor orientari teoretice existente la ora actuala în lume. Tocmai din acest motiv în prezent se încearca integrarea în psihoterapie, pornind de la ceea ce se numeste factorii comuni. Termenul de „psihoterapii” este utilizat deoarece fiecare tehnica în parte se revendica teoretic de la una din numeroasele scoli si orientari din psihologie.