5 Jardine - Amenajari spatii verzi, Bucuresti
Suntem o echipa tanara comunicativa ,iubitoare de natura si frumos. Lucram îndeaproape cu clientii nostri pentru a oferi servicii de amenajare si intretinere gradini astfel incat gradina sa devina un spatiul de liniste de ralaxare.
Pe langa operatiunile de proiectare si implementare a acestora, se ocupa, la cerere, si de intretinerea amenajarilor efectuate. Aceste intretineri pot fi efectuate astfel:
Intretineri si mentenantaAceste intretineri includ taierea gazonului, taieri de formare si regenerare a plantelor, fertilizari foliare si radiculare, tratamente fitosanitare, intretinerea sistemului de irigatii, combaterea buruienilor, colectarea resturilor vegetale, etc. Aceste intretineri sunt cele mai benefice pentru a avea rezultatele dorite in curtea dumneavoastra tinand cont de faptul, ca, in permanenta, lucrarile, vor fi monitorizate de catre un specialist. Interventii solicitate toamna sau primavara:Acestea sunt interventii de curatare, care includ taierile principale, de conducere, de formare si regenerare, care se efectueaza asupra arborilor si arbustilor in perioada repausului vegetativ, tratamente fitosanitare, colectarea resturilor vegetale rezultate in urma desfrunziri, plantarea bulbilor de toamna, etc. Interventii asupra sistemului de irigatiiTinand cont de faptul ca un sistem de irigatii este foarte benefic pentru cresterea si dezvoltarea in conditii optime a gazonului si a plantelor, acesta, trebuie mentinut in stare functionala pe toata perioada de vegetatie a acestora. Compania noastra va poate ajuta pe langa proiecatrea si implementarea unui astfel de sistem cat si cu servicii de mentenanta, reparare si curatare a acestui sistem. Interventii de regazonare si suprainsamantareDe cele mai multe ori ne confruntam cu probleme la gazon care ne dau batai de cap. Trebuie sa tinem cont, insa, ca gazonul este partea vegetala expusa cel mai mult stresului termic, hidric, conditiilor precare a solului, bolilor, insectelor, rezistentei la traficul pietonal, etc. In ciuda sistemului radicular superficial de care acesta dispune in comparatie cu alte plante. Cel mai indicat este ca inainte de gazonare sa se identifice tipul de sol, gradul de permeabilitate a acestuia, gradul de umbrire sau durata de insolatie, pentru a putea stabilii tipul de samanta ce urmeaza a fi folosit sau a covorului de gazon. Cerintele gazonului de la o curte la alta sau de la o zona la alta pot fi total diferite, in unele zone putem avea necesitati mai mari de apa, de ingrasamant, tunderi mai dese, tratamente fitosanitare periodice, astfel incat sa-l mentinem intr-o stare cat mai sanatoasa, cu o crestere si desime egala.Daca va confruntati cu astfel de probleme, va punem la dispozitie un specialist care poate detecta problema si care va poate ajuta cu proceduri de suprainsamantare, regazonare sau cu venirea unei solutii salvatoare de alt tip, in functie de problemele detectate in teren. In mod normal suprainsamantarea se poate realiza si este benefica in cazul in care golurile din gazon nu depasesc un procent de 25-30%. In cazul depasirii acestui procent putem lua in calcul regazonarea acestuia. Un alt impediment prioritar al gazonului care poate duce la regazonare sunt buruienile, care pot aduce pagube nerezolvabile acestuia si nu pot fi tinute sub control nici cu tratamente specializate de combatere. Servicii de amenajare si plantare
Cea mai importanta operatiune care ne determina activitatea principala este amenajarea si implementarea spatiului verde. Aceasta necesita o atentie deosebit de mare si solicita foarte mult capacitatea si experienta profesionala. Alegerea si instalarea corecta a noului material vegetal ce urmeaza a fi implementat este vitala. Plantele anuale, perene, arborii, arbustii, toate necesita nevoi speciale la instalare. Aceste nevoi sunt legate de modul de adaptabilitate, morfologie, necesitatile asupra tipului (profilului) de sol, cerintele fata de lumina si apa, sunt factori de care trebuie sa se tina cont pentru o implementare corecta.
Pe langa atentia acordata necesitatii plantelor la instalare, specialistul trebuie sa stie sa ofere, in acelasi timp, armonie in implementare, contrast si culoare. O amenajare executata incorect si fara a se tine cont de design, devine o amenajare monotona. O amenajare corecta este aceea care pune in valoare fiecare anotimp in parte, combinatiile facandu-se in functie de tipul foliajului, inaltimea plantelor, compatibilitatea intre specii (varietati), perioadele in care plantele fructifica, infloresc, sunt in deplina gratie ornamentala, etc
Gradinile rezidentiale din zonele urbane nu ofera aceeasi libertate de miscare, in cazul amenajarii spatiului respectiv. Chiar si asa, exista solutii pentru transformarea lor in spatii pentru petrecerea timpului liber:? vegetatie cu dispunere pe verticala – se recomanda integrarea in decor a unor aranjamente florale, compuse din plante in jardiniere, plante agatatoare sau sisteme de rafturi, pe suprafata carora sa se aseze ghivece cu flori. Gardurile pot fi, de asemenea, un suport excelent pentru plantele agatatoare;? in locul unei alei din dale obisnuite, opteaza pentru o alee in stil “Pas Japonez”, pentru a utiliza cat mai bine spatiul redus al gradinii.
Sisteme de irigatii
Compania noastra va pune la dispozitie infiintarea sistemelor de irigatii in cel mai profesional mod posibil. Pe langa hrana, elementul vital de supravietuire este apa, de aceea, sistemele de irigatii in anumite cazuri devin vitale pentru mentinerea unei amenajari. Marele avantaj al unui astfel de sistem il reprezinta si faptul ca nu este vizibil, tevile, furtunele si aspersoarele fiind ingropate in pamant, neaducand un impediment inestetic ca si furtunele intinse prin toata curtea pentru a putea uda plantele si gazonul.– irigarea este metoda prin care o cantitate de apa este furnizata catre gazon si plante la intervale regulate de timp, datorita computerelor de comanda, si in functie de necesitatea fiecarei zona in parte.– la inceperea unui astfel de sistem, cea mai importanta este sursa de apa. Aceasta poate provenii de la un robinet, de la un put prevazut cu o pompa care trage apa sau de la un iaz. Apa circula prin conducte de la sursa de apa prin supape la aspersoare. Tevile de la sursa de apa pana la valvele de irigare se numesc ,, linii principale,, iar cele de la supapele de la aspersor sunt ,,liniile laterale,,.– cele mai multe sisteme de irigare sunt impartite in zone, deoarece de obicei nu exista suficienta presiune sau debit disponibil pentru a furniza si a putea ridica aspersoarele pentru intreaga curte, pentru o singura stropire. Fiecare zona este conectata la un controller, mecanic sau electric, care este capabil de a regla timpul de udare in functie de conditiile de mediu. In mod normal sistemul de irigare aduce aportul de apa necesar atunci cand factorii de mediu sunt insuficienti pentru cresterea si dezvoltarea acestora.